Hernádi újabb címek felé autózna

Hernádi László, a 33 éves tatabányai autós hegyiversenyző a tavalyi évben élete legeredményesebb szezonját produkálta, hiszen Közép-Európa bajnoka lett. Idén A-s motort remél a széria helyett fekete BMW-jébe, a műszaki körülményektől függ, hány versenyen tud idén elindulni.

Fotó: Amber PR
A-s motorral többet tudna a Bömös
Hernádi 2001 októberében a szezonzáró dubrovniki versenyen egy másodperccel megjavította a pályacsúcsot, s így a horvát Niko Pulic orra elől elcsente az Adriai Nagydíj kupáját és a zónabajnoki címet. A kupa átadása novemberben, Prágában volt. "Max Mosleytól, az FIA főtitkárától vehettem át a kristálytálat, ez nagy esemény volt az életemben" - kommentálta a bajnok nem mindennapi pillanatot.

A szezon végén BMW-jét szervizbe adta, hogy a szériamotort a régen várt A-s motorra váltsák, s hogy kicseréljék a nyáron szétszakadt dugattyút. Por került azonban a gépezetbe: "Augusztus óta vártunk egy pótdugattyút, amellyel lényegesen jobban szaladna a Bömös, ám Cserkuti Öcsi bának csak most sikerült megszerezni az általam már-már misztikus tulajdonságokkal felruházott alkatrészt" - nyilatkozta Hernádi. "A rechbergi Eb-, zóna- és osztrák hegyiversenyre (2002. április 27-28) még nem lesz meg, ám a további futamokon vélhetően az új motor működik majd az autóban. Reményeim szerint autóm a szlovákiai Breznóban már lenne esélyem pontokat szerezni. Lényegében a műszaki körülményektől függ, hány versenyen tudok idén elindulni."

"Szeretném megismételni a tavalyi sorozatomat, ám a húszas versenyszériát csak abban az esetben küzdhetem végig, amennyiben tökéletes autót tudok magam alatt. Ha nem lesz egy megbízható A-s motor a kocsiban, nem látom értelmét annak, hogy elinduljak a távolabbi európai versenyeken (a rangosabb Eb-futamokon). Tavaly még Portugáliába is elutaztam, és az ott megszerzett Eb-negyedik hely hatalmas önbizalmat adott. Az más kérdés, hogy a továbbiakban kevés versenyen tudtam részt venni, hiszen azokat Franciaországban, Olaszországban és Svájcban rendezték" - szögezte le Hernádi.

"Azt, hogy idén is folytatom a versenyzést a viszonylag szűkre szabott keretek között is, s nem adom fel a küzdelmet, főleg a családomnak köszönhetem, a munkám mellett a versenyzés az első és legfontosabb dolog a világon. Azon leszek idén, hogy megvédjem bajnoki címemet."

Korábban:

Hernádi Közép-Európa bajnoka lett (2001.10.24.)