A Benik, Somogyi kettős (Ford) mind a hat szombati gyorsaságit megnyerte, így nagy fölénnyel, több mint egy perccel vezet a Fehérvár-ralin. Az ob harmadik futamán az Érdi, Varga (Subaru) és a Turi, Papp (Subaru) duó áll a második, illetve harmadik helyen.

Fotó: MTI
Benik Focusban
A versenyen nem vesz részt a bajnoki címvédő ifj. Tóth János, Tóth Imre páros (Peugeot 206), mert a navigátornak két derékcsigolyája összecsúszott.

Benik Balázs: "Az egész csapat hibátlanul dolgozott, jó volt a stratégia, és a legfontosabb, hogy nagyon jól sikerült gumit választanunk, ezért nekünk nem kellett félnünk a defektektől. Az egész csapatban és az autóban is jó volt a hangulat, feszültségnek nyoma sem volt. Holnap ésszel megyünk, az autót karc nélkül kell a célba vinni ugyanebben a pozícióban..."

Somogyi Pál: "Összességében nagyon rendben volt a mai nap. Az első gyorson még volt egy kis feszültség bennünk, de az elért jó eredmény megnyugtatott minket. Tartottunk a sok ugratótól is, de végül azokra is megtaláltuk az ideális sebességet és a ritmusra is ráéreztünk. A jól beállított autóval és a kiváló pályákon egész nap élmény volt versenyezni."

Az állás hat gyorsasági után:
1. Benik Balázs, Somogyi Pál (Ford Focus WRC) 1:02:04.3 óra
2. Érdi Tibor, Varga István (Subaru Impreza WRC) + 1:16.4 perc
3. Turi Tamás, Papp György (Toyota Corolla WRC) + 1:56.2 p

Vasárnap egyetlen szakasz lesz.

Korábban:

Érdiék nyerték a Fehérvár-rali prológját

Fórum:

Megverik-e Janikáékat?