A gyorsasági motoros vb Brnói futamán a 125 köbcentiseknél Talmácsi Gábor a 11., Tóth Imre a 26. helyen végzett. A Cseh Nagydíjat Lucio Cecchinello nyerte, a királykategóriában pedig Max Biaggi, ahol az összetettben továbbra is Valentino Rossi vezet, noha defekt miatt feladta a futamot.


Forrás: EPA


Cecchinello az összetettben még nem áll jól
Fotó: EPA
Talmácsi a hét elején tesztelte Németországban az alig egy hete elkészült új motorblokkját, mely a mostani eredmények alapján úgy tűnik, beváltja a hozzá fűzött reményeket. Brnóban Talma a harmadik sorból rajtolhatott, egészen pontosan a 11. helyről. A másnapi warm-up folyamán a csapat kipróbált egy új kipufogót, hátha azzal is javulnak "Talmageddon" esélyei.

Vasárnap aztán Talmácsi újabb öt világbajnoki ponttal gazdagodott. A versenyt nagy izgalmak előzték meg, hiszen Talma ebben az évadban a Brnói pályán indulhatott először a harmadik sorból. A rajtnál akadt némi problémája, mert egy pillanatra beragadt a motorja, így nem sikerült olyan jól az indulás. A Racing Service versenyzője elmondta, hogy a versenyre jól sikerült kiválasztani a gumi típusát, azonban a motorblokk teljesítményét még mindig lehetne fokozni. Mindenesetre Talma most boldog, hiszen a keserves évadkezdet után végre eljött a pontgyűjtése ideje.