Már San Remóban bajnok lehet a Peugeot

A Ford a jelek szerint újfent lemarad, megint "csak" második lesz a sztárpárossal - sem a Focus, sem a Pirelli nem kedveli az aszfaltot. Bár még a skót McRae és a spanyol Sainz is lehet világbajnok (ahogy a Ford is), gyakorlatilag az ezüst megtartása lehet a fő cél a Subaruval szemben.

A hetek óta húzódó "ki megy, ki marad és mennyiért" ügy talán a napokban megoldódik. Állítólag a Citroën felé kacsingató McCrash arra vár, hogy kiderüljön, mekkora költségvetéssel dolgozhat a Ford a következő szezonban. Mostanáig csak az látott napvilágot, hogy kisebb büdzséből gazdálkodnak a jövőben, fejlesztik az új autót, egyik nagymenőjüktől megválnának.

McRae és Sainz mellett az észt, megbízhatóságáról és sokoldalúságáról tanúbizonyságot tevő Markko Märtin vezethet Focust, a belga Francois Duval ezúttal Pumázik. S ha már a megbízhatóságnál tartunk: igaz ez az egész csapatra, 2002-es 29 indulásukból csak négyszer nem értek célba a kékoválosok (86% kontra 64, már ami a többieket illeti).

És még McRae: a hétvégi rockinghami versenyen oválpályán debütáló skót hatodik helyen végzett, sokáig dobogós helyen volt, nem semmi.

KAPCSOLÓDÓ CIKK