McRae új navigátorral ralizik

Nicky Grist helyett Derek Ringer lesz Colin McRae navigátora a rali-világbajnokság utolsó két futamán, az ausztráliai és az angliai versenyen.

EPA
Még Gristtel, még Forddal
Fotó: EPA
"Együtt nem ment, ezért Nicky Gristtel közösen úgy döntöttünk hogy a jövőben külön utakon járunk" - mondta a skót McRae, aki 1995-ben honfitársával, Ringerrel (és Subaru Imprezával) nyerte eddigi egyetlen világbajnoki címét.

A sztárpilóta és régi-új navigátora jövőre a Citroënnél folytatja pályafutását, miután a Ford nem hosszabbította meg McRae idény végén lejáró szerződését. Illetve McCrash is váltani akart, hiszen úgy látta, Focusban nem tudja megszerezni második világbajnoki címét.

És mert a Ford inkább új gépe fejlesztésére költi a pénzt, mintsem két sztárgázsira - McRae mellett a kétszeres világbajnok, spanyol Carlos Sainz sem szeretetből szolgálta, szolgálja a kékovált.

A 34 éves skót autóversenyző 33 ponttal a harmadik az idei vb-pontversenyben, csak eggyel lemaradva a brit Richard Burnstől (Peugeot), s 34-gyel a már világbajnok, finn Marcus Grönholmtól (Peugeot).

KAPCSOLÓDÓ CIKK