Az idei ősz első hivatalos tesztnapjai után Baumgartner Zsolt új csapatának, a Coloninak vezetői elragadtatással nyilatkoztak a magyar versenyzőről. Baumgartner az F-3000-es mezőny tagjaival együtt Imolában tesztelt, ahol a csütörtöki és a pénteki nap összesítésében a harmadik helyet szerezte meg.

A magyar versenyző jobbnak bizonyult valamennyi csapattársánál, így az összetettben 5. helyet elérő Enrico Toccacellonál, valamint a most bemutatkozó olasz Tonio Liuzzinál. A magyar pilóta a második napon is jobb eredményt ért el, mint az előző idény összetett versenyében bronzérmes Wirdheim, illetve a Jaguárnál tesztpilótai állást élvező ausztrál Courtney, akit a mezőny egyik legerősebb csapatának tartott Arden kíván szerződtetni. Baumgartner teljesítményéről elragadtatottan nyilatkozott a Coloni csapatfőnöke, Paolo Coloni, aki a következőket mondta:

"Zsolt rendkívül jó tesztet tudhat maga mögött, és a csapat maximálisan elégedett a teljesítményével. A két nap során végig rendkívül gyors volt, és a remek köridőket állandósítani tudta, azaz tökéletesen kiegyensúlyozott volt a produkciója. Fontosnak tartjuk, hogy új gumival és régivel egyaránt jól teljesített, és nagyon jól dolgozott együtt a csapattal, mérnökeivel, szerelőivel, akiknek végig remek partnere volt a megfelelő beállítások megtalálásában. Fontos kiemelni, hogy a két nap, és a négy tesztfutam során Zsolt egyetlen vezetői hibát sem vétett, ami szintén nagyon bíztató a jövőbeni közös munkánkra nézve."

A Coloninál Baumgartneren kívül nagyon elégedettek voltak az ifjú olasz Tonio Liuzzi teljesítményével is, aki csupán a péntek délutáni teszten vett részt, de nagyon meggyőző időeredményekkel rukkolt elő, így esélye van arra, hogy esetlegesen Baumgartner csapattársa lehessen. Zsolt szintén elégedetten nyugtázta a két nap eseményeit, bár hozzátette, hogy a maga részéről még korainak tartaná a túlzottan pozitív vélemény kialakítását:

"Valóban remekül dolgozunk együtt a csapattal, és egyelőre eredményesek is vagyunk, de látható, hogy van még lehetőség a további javulásra. Ezek a tesztek rendkívül fontosak, hiszen végre nem kell technikai hibákkal küszködnöm, így semmi más dolgom nincs, mint autózni, szokni a pályát és az autót. Minden kör egy újabb tapasztalat, ráadásul az olasz csapat szakemberei rendkívül sokat segítenek az egyes körök analizálásában, így szép lassan közelíthetünk a hibáktól mentes körök felé. Most egy hétig Olaszországban maradok, hiszen a jövő hét közepén újabb hivatalos teszten veszek részt. Remélem, hogy az a két nap hasonlóan sikeres lesz, mint a mostani volt."

A két napos hivatalos F-3000-es teszt hivatalos végeredménye:
1. Friesacher (Minardi) 1:36.703
2. R. Sperafico (Minardi) 1:36.834
3. Baumgartner Zsolt (Coloni) 1:37.618
4. Courtney (Arden) 1:37.641
5. Toccacello (Coloni) 1:37.748