Talmácsi Gábornak, gyorsasági motorosunknak lassan döntenie kell, hogy melyik csapatnál versenyez a 2003-as szezonban. Motorosunk a siker érdekében a hétvégén egy Apriliával ismerkedik.

A management és Talma a döntés előtt mindenképpen szeretett volna kipróbálni egy hivatalos Aprilia versenygépet. Jan Weetven az Aprilia Racing Departman vezetője engedélyezte Talmácsi Gábornak, hogy az UGT csapatban versenyző Steve Jenkner motorját kipróbálhassa. Ennek okán ezen a hétvégén Talma elindult a spanyol bajnokság utolsó előtti futamán, Valenciában.

A péntek délelőtti szabadedzés után a magyar motoros elmondta, hogy a jármű nagyon gyors. A gumival és a futóművel viszont gondok vannak, mivel azokat minden versenyzőnél testreszabottan kell beállítani. A szabadedzés alkalmas volt arra, hogy feltárják a hiányosságokat, a beállítási hibákat, így ezeket a holnapi időmérő edzésre már korrigálni tudják.

"A második szezont fejeztem be a gyorsasági motoros világbajnokságon, de ez volt az első alkalom, hogy kipróbálhattam egy hivatalos Aprilia gépet. Nem tudok jobb jellemzést adni, mint azt, hogy egyszerűen 'tol a gép', szóval nagyon-nagyon gyors. Meg vagyok vele elégedve, bár ez az időeredményemen nem mutatkozott meg, mivel a futóművet rám kell állítani és a megfelelő gumit is ki kell választani a holnapi napra. Örülök annak, hogy lehetőset kaptam arra, hogy egy hivatalos Apriliával részt vehetek a spanyol bajnokságon. Szeretném a következő szezonban bebizonyítani, hogy egy jó motorral képes vagyok jó eredményeket elérni" - nyilatkozta Talmácsi.