Huszonnégy órával az útvonal nyilvánosságra hozása előtt bemutatkozott a január 1-jén kezdődő Dakar-rali egyik magyar párosa, a hét héttel ezelőtt befejeződött egyiptomi versenyen győztes Szalay Balázs, Laklóth Aladár duó.

Forrás: MTI
Az új Chevy
"Legfőbb célunk természetesen a célba érkezés. Azt nem mondhatom, hogy meg akarjuk nyerni a viadalt, hiszen számtalan gyári csapat is indul. Arra viszont reális esélyt látok, hogy az őket követő boly elején érkezzünk célba" - mondta Szalay Balázs az "autószétszedéssel" egybekötött sajtótájékoztatón.  

A részvétel költségeiről annyit árult el a pilóta, hogy 60 millió forintot szánnak a mostani eseményre, a még jelentősebb fejlődéshez 100 milliós nagyságrendre lenne szükség. A gyári csapatok publikus költségvetése ugyanakkor 6 millió dollárnál, azaz a magyar büdzsé több mint hússzorosánál kezdődik...

Forrás: MTI
Laklóth és Szalay
Laklóth Aladár, a Madách Színház és a Játékszín 42 éves népszerű művésze szerint inkább a pszichikai megterhelés jelent majd nagy kihívást a január 1-jén kezdődő erőpróbán. "Nehéz lesz elviselni a monoton napokat, de ezzel is megbirkózunk majd. A fizikai felkészülésem nem különbözik különösebben a megszokott életformámtól: hetente többször futok és focizok." 

A sivatagi autóverseny január 1-jén a franciaországi Bouches-du-Rhone-ból rajtol. A résztvevők Spanyolországból hajóznak át Afrikába, ahol Tunézián, Líbián és Egyiptom északi részén áthaladva január 19-én érik el a Sinai-félszigeten fekvő Sarm-el-Sejk városánál a Vörös-tengert. 

A 25. alkalommal sorra kerülő, világszerte rendkívül népszerű esemény neve változatlan marad, függetlenül az útirány s a célállomás jelentős változásától.