Häkkinennek nem megy a rali

Nem sikerült valami fényesre a ralis bemutatkozás a kétszeres F1-világbajnok Mika Häkkinennek: a finn az Artic-ralin honfitársával-navigátorával, Arto Kapanennel az első nap után csak a 23. helyen áll, hátránya majd négy perc az éllovas mögött.

A 34 éves exmclarenes - aki 2001-ben vonult vissza a Forma-1-ből - egy tavalyi Mitsubishi Lancer WRC-t vezet. Állítólag Häkkinen ettől a viadaltól tette függővé, hogy a jövőben is rajthoz áll-e raliversenyeken. Ha az első tízben végez, akkor - ígérte - biztos a folytatás.

Häkkinen azt is mondta, mindez nem jelent egy második motorsport-karriert - nem is, ha így folytatja. Korábban Eddie Irvine-t is hírbe hozták a ralival, az idén állás nélkül maradt ír menő rémálomról számolt be raliedzését követően egy Focus WRC-vel.

Az 1995-ös ralilegjobb skót Colin McRae az F1 jelenlegi sztárját, a német Michael Schumachert hívta volna ki "párbajra", eldöntendő, melyikük a jobb sofőr, Schumi lemondta, megfutamodott. További volt Forma-1-esek, más technikai sportban ügyeskedők is szerencsét próbáltak, vagy legalábbis átfutott agyukon az ötlet, de hamar meggondolták magukat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK