Sainz nyert, Benik 13. a Török ralin

Szép magyar siker a világbajnoki újonc Török ralin: Benik Balázs oldalán Rácz Bencével egy Ford Focusban 13. lett a legjobbak mezőnyében. Nyert a spanyol Carlos Sainz (Citroën) az angol Richard Burns (Peugeot) és a belga Francois Duval (Ford) előtt, Sainz beérte a most negyedik, csapattárs, skót Colin McRae-t , 25-25 futamgyőzelemmel ők ketten a legeredményesebbek. Összetettben Burns az első, a konstruktőrök között a Citroën az élen.

bestrallye.hu
Benik Balázs

"Örülök, hogy beértünk, kemény napunk volt" - mondta Benik Balázs a szombati nap végén. "160 kilométert mentünk nagyon durva körülmények között, minden körben volt valami gondunk. A 8. és a 12. szakaszon is kaptunk egy defektet, de ezen szinte már nem is lepődünk meg."

"Viszont a 10. és a 11. szakaszon komolyan megijedtünk, amikor szétment a hátsó differenciálunk. Először csak azt vettük észre, hogy valami nincs rendben a kocsin, majd a tizenegyediken már teljesen tönkrement a difi. Olyan hangja volt, akkorákat ütött, hogy azt hizzük, mire kiérünk, már nem lesz hátulja az autónak."

Benikék gyári támogatással mennek, még jó: "Szerencsére szerviz jött, és ott mindent kijavítottak. A szerelőink és az M-Sportos technikusok hihetetlen munkát végeztek, húsz perc alatt kicseréltek mindent, ami szétverődött hátul, az első hajtást, a fékeket, és még a szokásos műveleteket is elvégezték. Nagyon köszönöm nekik, mert újra tökéletes autót tettek alánk."

"Még az utolsó gyorson a rajtprogram miatt valahogy beragadt a kuplung, de emiatt nem vesztettünk igazán sok időt, a rendszeres defektek sokkal kellemetlenebbek ebből a szempontból. Hátra van még a harmadik nap, ami szintén nagyon hosszú lesz, mindenképpen azon leszünk, hogy célba érjünk lehetőleg nem rosszabb helyen, mint ahol most állunk."

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK