Talmácsi Gábor a 14. helyen végzett, s így két pontot szerzett a gyorsasági motoros világbajnokság idénynyitó Japán Nagydíján, a 125-ös géposztályban. A kategória másik két magyarja közül Tóth Imre a 24. lett, Lénárt Péter kiesett, győzött az olasz Perugini. Első 250-es futamán máris nyert a San Marinó-i Manuel Poggiali. MotoGP-ben a címvédő olasz Rossi végzett az élen, a japán Kato nagyot bukott, súlyosan megsérült.

Forrás: MTI
Sajnálatos esemény történt a királykategóriában: súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett Kato Dajdzsiro. A japán versenyző a futam 19. körében bukott és fej-, nyak-, valamint hátsérülésekkel szállították kórházba. A 26 éves Kato az egyik kanyarban nagy sebességnél elvesztette uralmát Hondája felett, s kivágódott a pályáról.

A mentőhelikopterben egy rövid időre megállt Kato szíve, de az orvosok sikeresen újraélesztették. Állapota azonban továbbra is életveszélyes, a szakvélemény szerint a következő 48 óra létfontosságú.

"Csak a gyors beavatkozásnak köszönhető, hogy Kato még él. Ugyanakkor a versenyző kómában van, s az életéért küzd" - mondta Claudio Macchiagodena, a szuzukai pálya orvosi igazgatója.

A pénteken Katóhoz mérten kisebbet, ezzel együtt jókorát eső tavalyi 250-es világbajnok olasz Marco Melandri vasárnap már kilátogatott szurkolni csapattársainak, jobban van, de nem jól, nem tudni, mikor ülhet legközelebb motorra.