Fabia júniusban, 307 WRC jövőre

A vártnál előbb, talán már a júniusi Akropolisz-ralin bemutatkozhat a Skoda új autója, a Fabia WRC. A Peugeot sem ül a babérokon, 2004-ben a 307-es válthatja a világbajnok 206-ost. Jövőre minden bizonnyal korábban rendezik a szezonzáróként ismert Brit ralit. És érdekességek, hírek, nemcsak a közelgő argentin futammal kapcsolatban.

Akár június elején debütálhat a Skoda új csodafegyvere, a Fabia WRC. Bár hivatalosan nem erősítették meg, először a helyi Rally Bohemia elnevezésű viadalon, aszfalton, majd a vb-sorozat hatodik állomásán, a görögországi murvás Akropolisz-ralin (június 5-8.) láthatjuk a szépreményű gépet.

Minderre pedig több mint jó az esély, mert mind aszfalton, mind murván tesztelték már a Fabiát, s igen jók a benyomások, legutóbb Németországban nyüstölték az autót, jó 300 km-en. Összevetve az Octaviával - és hát a Fabia nyert.

A két tesztpilóta a svéd Kenneth Eriksson és a német Matthias Kahle, de a versenyzők, a francia Didier Auriol és a finn Toni Gardemeister is kipróbálta és megszerette a Fabiát. Gardemeister ahhoz a Peugeot 206 WRC-hez hasonlította, mellyel 2001-ben, Monacóban nyomult, sőt jobbnak tartja, még szép.

A teszten semmi komoly hibát nem találtak, csak a turbócső repedt meg egyszer - persze sokat kell még dolgozni, de ez természetes, mondták. Érdekes, Auriol is a Peugeot-t hozta fel, amikor is arról beszélt, milyen az új Skoda, márpedig a 206 uralkodik, uralkodott az elmúlt években.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK