Szabó először nyert, Angyalfi menetel

Megvolt a másfeles szorzójú Fehérvár-rali is, három futamon három győztest avattak, ilyen se most volt utoljára a honi ralibajnokságban. A címvédő Janika (Peugeot) már megint kiesett, Szabó a Skodával pályafutása első abszolút sikerét ünnepelhette, Angyalfi (Subaru) ezúttal is dobogón végzett, és vezet holtversenyben Szabóval, picivel Benik (Ford) előtt.

Fehérvár-rali, ötödször, másfélszeres szorzó, meg Eb-futam is egy-két külföldi párossal. Aszfaltos péntek esti szakaszokkal, murvás szombat - a hazai viszonylatokhoz képest - hosszú, embert és gépet próbáló gyorsokkal.

A nagyobb nevek közül Tobak, Pandur és Révész nem indult, Varga "Cigány" meg hamar kiesett. A pénteki nap után meglepetésre nem WRC-csapat, hanem Aschenbrenner vezetett Evóval, a címvédő Janika pedig feladta (az 5. gyorson féktávot rontott, s hogy ne falnak ütközzön, elfordította a kocsit - öt nézőt elsodort, könnyebb sérülésekkel megúszták).

Szombaton aztán kijött a különbség, vagy bejött a papírforma, már ami Asiék murvás teljesítményét illeti: visszaestek a Lancerrel, feljöttek a WRC-sek. A Skodával gyorsan és látványosan autózó Szabó élete első futamgyőzelmét aratta, a miskolci bukást kiheverő Benik lett a második régi autójával, a defekttől hátráltatott Angyalfi meg harmadik.

Jókora különbségek, lemaradások. A8-ban Asi, F2-ben ismét Bútor nyert, könnyen, az N csoportban Oroszlánék végeztek az élen, idén először. Subaru WRC-vel Szilágyiék az utolsó gyorson estek ki, a hatodik helyről.

Következik a Savaria-rali (Szombathely) június 13. és 15. között.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK