Laklóth Aladár, a Szalay Dakar Team navigátora úgy döntött, hogy az elmúlt két tereprali bajnoki futamon történtek miatt, a jelenlegi körülmények között nem kíván tovább részt venni a versenyeken - ráadásul egy focimeccsen súlyos térdsérülést szenvedett. A kettőst többször is megbüntették a pálya nem megfelelő teljesítésére hivatkozva.

Bár Szalay Balázs rábeszélte Laklóth Aladárt, hogy még a következő magyar futamon álljon rajthoz, a navigátor súlyos térdsérülést szenvedett egy aszódi jótékonysági futballmérkőzésen, így nem vehet részt a pénteken kezdődő tereprali országos bajnokság negyedik futamán. A Madách Színház művészén keresztszalagműtétet hajtanak végre.

Szalay az interneten is keresi új társát, és valószínűleg a több mint 200 jelentkezőből választ ki valakit, aki akár a Dakarnak is nekivághat az oldalán.

A kiválasztás első lépcsőfoka a tereprali szakág csütörtöki nyílt napja lehet, amelyen ismert versenyzők mellé ülhetnek be a Pólus Center mellett kialakított pályán az érdeklődők. Laklóth Aladár annak ellenére tagja marad a Szalay Dakar Teamnek, hogy az elmúlt két futamon történtek elvették a kedvét a versenyzéstől, s többek közt az új navigátor kiválasztásában is segít a csapatvezető Szalay Balázsnak.

A kettős három futam után 64 ponttal a második helyen áll a bajnokságban a Kis Sándor, Czeglédi Péter (K-Sped Porsche ASE, 75 pont) duó mögött. Harmadik a legutóbbi két viadalon győztes Gál István, Oroszlán Tibor (Autó Eldorado MSE) páros.

A Magyar Dakar-kupát Budapest környékén rendezik.