Péntektől vasárnapig a honi bajnokság (nyolcból) hatodik futamát, a 17. nemzetközi Budapest-ralit rendezik a fővárosban és környékén, no meg a Mátrában. A verseny másfeles szorzójú, azaz kiemelt fontosságú a hajrához érve, illetve ötszörös szorzójú Eb-viadal is - több neves külföldi indulóra is számíthatunk.

Péntek este prológ a pesti alsó rakparton. Szombaton Eger környékén, a Mátrában 12 szakasz (de a tucat csak öt: kettőt háromszor, hármat kétszer teljesít a mezőny) - aszfalton. Vasárnap meg Kis- és Nagytarcsán, Mogyoródon 4 (kétszer kettő) - laza talajon, homokon. Kábé 190 km gyorsasági. A központ a Westend City Center. Díjátadás vasárnap este 7-kor a Corinthia Grand Hotel Royalban, a Teréz körúton. Szervizpark a Pólus Centernél.

Itt lesz a szlovák bajnok Vaclav Pech, Petru Uhel páros egy Ford Focus WRC-vel (és jelzésértékű 1-es rajtszámmal), a román Dan Girtofan és Dorin Pulpea egy Seat Cordoba WRC-vel. Meg tán Magyarországon először két Super 1600-as Ladát is láthatunk - ukránok révén. Nevezett még jó néhány olasz, egy-két osztrák, német és román.

Programszínesítés gyanánt veterán autók vonulnak nemcsak Pesten, a prológon, de az Eger környéki gyorsokon is a versenyzők előtt.

Ami pedig az esélye(se)ket illeti: a címvédő, pillanatnyilag harmadik, a legutóbbi ralin győztes Janikáék, ha nyernek, felzárkózhatnak, akár meg is előzhetik az éllovas Benikéket. Már ha a fordosok megteszik azt a szívességet, hogy jól kiesnek vagy legalábbis a vert mezőnyben végeznek. Aztán ott van a most második Szabó, Kerék, Skoda trió, velük is keményen számolni kell.

Az eddigi öt futamot ők hárman nyerték (Benik és ifj. Tóth kettőt-kettőt, Szabó egyet), meglepetés lenne, ha ezúttal más állhatna a dobogó tetejére. Más kérdés (mert pontot ugye nem vesznek el), szerencséje lesz-e Pechnek vagy esetleg Girtofan mutatja meg.

Akik még megcsíphetnek egy helyet a pódiumon: a remek kezdést követően visszaeső Angyalfiék, aztán a németországi vb-futamon idejekorán búcsúzó Tagaiék - Subaruval. Tán Asiék vagy Turiék az A8-ból. Mindenki nézze, figyelje, jöjjék, szurkoljék.