A bajnoki címvédő ífj. Tóth János, Tóth Imre (Peugeot 206 WRC) kettős vezet a szombati nap után a nemzetközi Michelin Budapest Rallye-n. A negyedik gyorsasági szakaszon négy néző megsérült, amikor a pénteki prológon harmadik, Skoda Octavia WRC-vel versenyző Szabó Gergő - Egerszalók körzetében - elvesztette uralmát az autó felett, kisodródott, egy fának csapódott, majd az út mellett álló szurkolók közül négyet elsodort.

A sérültek közül két nézőt a helyszínen elláttak, két nőt azonban be kellett szállítani az egri kórházba, az egyik medence-, a másik szegycsont-törést szenvedett. Az intézmény ügyeletes orvosa arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a sérültek állapota kielégítő, s már átszállították őket a lakóhelyük szerint illetékes miskolci kórházba. 

Az ötszörös szorzójú Európa-bajnoki, s egyben országos bajnoki futamon 12 gyorsasági szakaszt bonyolítottak le szombaton, amelyek után a bajnoki pontverseny éllovasa, a Benik Balázs, Somogyi Pál (Ford Focus WRC) duó a második, igaz a kettős hátránya jelentős Tóthékkal szemben. A harmadik helyen a prológ-győztes Aschenbrenner György, Földesi Csaba (Mitsubishi Lancer Evo VI) páros áll. 

Vasárnap négy gyorsaságira kerül sor.

Eredmény, 12 gyorsasági szakaszt követően:
1. ifj. Tóth János, Tóth Imre (Peugeot 206 WRC) 1:04:54.9 óra
2. Benik Balázs, Somogyi Pál (Ford Focus WRC) 1:05.45.7
3. Aschenbrenner György, Földesi Csaba (Mitsubishi Lancer Evo VI) 1:06:32
4. Vaclav Pech, Petru Uhel (cseh, Ford Focus WRC) 1:07:21.2
5. Bútor Róbert, Tóth Vilmos (Citroen Saxo Kit Car) 1:09:11.4
6. Herczig Norbert, Herczig Róbert (Citroen Saxo Super 1600) 1:09:51.3