Tóthék győzelemmel ünnepelték a jubileumot

Ifj. Tóth János sima győzelmével zárult a másfeles (Eb-futamként ötszörös) szorzójú Budapest-rali, a címvédő Peugeot-pilóta mögött a pontversenyben vezető Benik Balázs (Ford) végzett. Harmadik a cseh Vaclav Pech lett szintén Focus WRC-vel.

A szombati, Eger környéki aszfaltos pályák után vasárnap murva, sőt inkább homok várta az állva maradt versenyzőket. Kis- és Nagytarcsa, illetve Mogyoród között aztán sok minden lényegi már nem történt, Asi csatázott egyet a cseh fordossal a dobogóért. Végül Pechnek volt szerencséje (és van WRC-je).

Asiék persze így is a harmadiknak járó pontmennyiséget zsebelhették be (és győztek A8-ban). Lejjebb, az F2-ben (és A6-ban) ismét Bútorék végeztek az élen, az N-esek versenyét az Oroszlán fivérek nyerték.

Ifj. Tóthék idei harmadik abszolút győzelmüket ünnepelhetik, no meg azt, hogy csökkentették hátrányukat Benikékkel szemben. Janiéknak ez volt az 50. startjuk a hiába öregecske, szélvészgyors 206-ossal (négy bajnoki cím, majd harminc első hely).

A szeptemberben (Törökországot követően) Ausztráliában vébéző Benik elmondása szerint újra látásproblémákkal küszködött (az elmúlt két ralin nem volt gondja a nagy bukásban "szerzett" zavarral), nem kockáztatott túl sokat.

A szombaton kisodródó és négy nézőt is "eltaláló" Szabóék összetettben visszaestek a harmadik helyre, s továbbra is képtelenek befejezni a Budapest-ralit. Még jó, hogy a terminátorosra dekorált Octavia esését, a gép lázadását egy fa tompította, különben jóval több felelőtlen néző került volna kórházba.

Következik szeptember végén az utolsó előtti futam, a Mecsek-rali.

A 17. Budapest-rali végeredménye (élcsoport):
1. ifj. Tóth J., Tóth I. (Peugeot 206 WRC) 1:44:52.7 ó
2. Benik, Somogyi (Ford Focus WRC) + 1:00.0 p
3. Pech, Uhel (cseh, Ford Focus WRC) + 2:59.6 p
4. Asi, Nándi (Mitsubishi Lancer) + 3:00.9 p
5. Bútor, Tóth V. (Citroën Saxo Kit-Car) + 7:43.9 p
6. Szilágyi, Domonkos (Mitsubishi Lancer) + 7:55.8 p
7. Herczig N., Herczig R. (Citroën Saxo Super 1600) + 9:27.9 p
8. Oroszlán L., Oroszlán T. (Mitsubishi Lancer) + 10:11.3 p
9. Vizin, Doromby (Subaru LS 01) + 10:29.0 p
10. Spitzmüller, Harsámyi (Mitsubishi Lancer) + 10:36.2 p

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK