Hárman osztoznak egy Lancer WRC-n

Bejelentették a 2004-ben visszatérő Mitsubishi illetékesei, hogy a francia Gilles Panizzi mellett kik vezetik jövőre gyári raliautóikat. A második Lancer WRC-n a spanyol Daniel Sola, az olasz Gigi Galli és a finn Kristian Sohlberg fog osztozni.

A Peugeot-tól szerződtetett Gilles Panizzi (és navigátor fivére, Hervé Panizzi) mind a 16 futamon indulhat - ezt már rég tudjuk. Hogy a francia klasszisokon túl ki ülhet a visszatérő Mitsubishibe, csak most derült ki.

"Fiatalokat 'futtatni', felhozni őket az N csoportból a legmagasabb, WRC-szintre, ez a filozófiánk, a tervünk" - mondta Sven Quandt főnök. "Gigi Galli, Daniel Sola és Kristian Sohlberg kivétel nélkül roppant tehetséges zöldfülűek" - tette hozzá.

Szóval ők hárman (kiket valamennyire már megismerhettünk a szezonban) kapják meg néhány futamra a Lancer WRC-t, a s amikor nem az elitben nyomják, akkor Evo 8-as géppel pörögnek - vb-futamokon, a szériaautók viadalában. Az is biztosnak látszik, hogy Sohlbergnek az a honfitárs Kaj Lindström diktálja majd az itinert, aki a négyszeres világbajnok, visszavonuló Tommi Mäkinent szolgálta a közelmúltban.

2004-es gyári felállás
 
Citroën Sebastien Loeb Carlos Sainz Simon Jean-Joseph
 
Peugeot Marcus Grönholm Harri Rovanpera

Freddy Loix
Daniel Carlsson

 
Subaru Petter Solberg Richard Burns
 
Ford (?) Markko Märtin Francois Duval
 
Mitsubishi Gilles Panizzi Gigi Galli Daniel Sola
Kristian Sohlberg

A 2003-as résztvevők közül a Hyundai talán 2006-ban indul ismét, a Skoda pedig jövőre csak tíz futamon áll rajthoz, nem nevez a konstruktőri pontversenybe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK