Loeb elorozta a bajnokok bajnoka címet

A tavalyi Bajnokok Tornája, valamint az idei rali-világbajnokság második helyezettje, Sebastien Loeb lett idén a bajnokok bajnoka, miután a Kanári-szigeteken rendezett szezonzáró viadal fináléjában 2-0-ra legyőzte a tavalyi győztes Marcus Grönholmot. Az úgynevezett Nemzetek Kupáját első ízben nyerte egy nemzetközi sztárokból verbuvált együttes, az All Star-csapatban Gilles Panizzi, valamint a Forma-1-es Toyota-istálló pilótája, Cristiano da Matta is helyet kapott.

Sebastien Loeb hiába lett "csak" második a rali-világbajnokságban, mégsem kell rossz szájízzel várnia az ünnepeket. Minderről a hagyományos szezonzáró viadalon, a Mesterek Tornáján gondoskodott, amelynek fináléjában visszavágott Marcus Grönholmnak a tavalyi vereségért.

A Mesterek Tornáján különböző autós-motoros szakágakból érkező pilóták mérik össze erejüket eltérő versenygépekkel, jó móka ez a hosszú idény során elfáradt versenyzőknek. 2002-ben Marcus Grönholm sokadszori próbálkozásra hódította el a bajnokok bajnoka címet, a döntőben 2-1-re verte Loeböt. A francia most 2-0-lal vágott vissza, kellőképpen lelkes is volt.

"Tavaly második lettem itt, majd a világbajnokságban is ezüstérmet vehettem át. Mit mondjak, nagyon boldog ember lennék jövőre, ha ez a sorozat folytatódna" - vigyorgott Loeb, aki egyetlen egyéni futamot sem veszített el.

Az úgynevezett Nemzetek Kupáját tavaly óriási meglepetésre az amerikaiak nyerték, idén azonban lefékeztek az elődöntőben. Persze nem önszántukból, az úgynevezett All Star-válogatott állította meg őket, amelyben Cristiano da Matta, Gilles Panizzi, valamint a motoros Fonzi Nieto kapott helyet. A hármas a fináléban sem ismert kegyelmet, a házigazda spanyol válogatottat oktatta ki 3-2 arányban, amelyben volt ugyan egy Alonso is, csakhogy azt nem Fernandónak, hanem Flaviónak hívták. A torna története során először diadalmaskodott egy nemzetközi sztárokból verbuvált együttes.

Nemzetek Kupája:
1. All Star-válogatott (Cristiano da Matta, Gilles Panizzi, Fonzi Nieto)
2. Spanyolország (Emilio Alzamora, Flavio Alonso, Oriol Servia)
3. Egyesült Államok (Travis Pastrana, Boris Said, Casey Mears) és Svédország (Tony Rickardsson, Björn Wirdheim, Daniel Carlsson)
5. Németország, Franciaország, Finnország és Olaszország

Bajnokok Tornája:
1. Sebastien Loeb (francia)
2. Marcus Grönholm (finn, címvédő)
3. Francois Duval (belga) és Gilles Panizzi (francia)
5. Flavio Alonso (spanyol), Travis Pastrana (amerikai), Renato Travaglia (olasz) és Daniel Carlsson (svéd)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK