A tavalyi első nekifutásra huszonkilencedik, idén már hetedik lett Mika Häkkinen az Arctic-ralin, a kétszeres F1-es világbajnok finn menő egy Toyota Corolla WRC volánja mögött bravúrkodott.

Január utolsó hétvégéjén rendezték Lappföldön a színvonalas és kemény finn ralibajnokság idei első futamát, a népszerű, havas-jeges Arctic-ralit, a versenyen sok olyan pilóta is szerencsét próbált, edzett, aki a világbajnoki sorozatban, az elitben is rendre rajthoz áll. Így a Peugeot-val repesztő Sebastian Lindholm, a fordos Janne Tuohino, Jannisz Papadimitriu, Jouni Ampuja és Kaj Kuistila, illetve a toyotás Juuso Pykälistö és Jarri Latvala neve sem ismeretlen a ralibarátok számára.

Amúgy Pykälistö nyert, de ami valóban érdekes: a korábban a Forma-1-ben vitézkedő Mika Häkkinen sem szerepelt le, sőt. Míg a 35 éves klasszis egy évvel ezelőtti bemutatkozásán csupán a szerény 29. helyen (egyes források szerint még lejjebb, harmincon kívül) zárt, most remekelt, s Toyotájával dicső hetedikként fejezte be a versenyt.

Mika 2003-ban Mitsubishivel igyekezett, most egy már "ősrégi" modellel, a Lancerhez hasonlóan egykoron sikert sikerre halmozó Corollával tekergett a hóban. Navigátora sem Arto Kapanen volt, hanem az a Risto Pietiläinen, aki nemrég még Harri Rovanperänek diktálta az itinert a Peugeot gyári munkásaként.

Arctic-rali 2004, 13 szakasz, végeredmény:
1. Pykälistö, Ovaskainen (Toyota Corolla WRC) 2:14:43.4 ó
2. Ampuja, Liukkonen (Ford Focus WRC) + 1:11.8 p
3. Mikkonen, Ervasto (Ford Focus WRC) + 4:19.6 p
...7. Häkkinen, Pietiläinen (Toyota Corolla WRC) + 15:10.4 p