Schumacher Malajziában is tarolt

Baumgartner Zsolt másodszor ért célba Forma-1-es versenyen: tavaly a monzai Autodromo Nazionalén rendezett Olasz GP-n a 11. lett. "Iszonyatosan elfáradtam, hiszen a nehéz időjárási körülmények mellett ezúttal az autó is szélsőségesen viselkedett. A csapatnál mindenki örül annak, hogy mindkét Minardi célba ért, hiszen ezzel a Bahreinben rendezendő nagydíj időmérő edzését tettük egyszerűbbé magunknak. Tehát elégedetten értékelik a futamot, de én ugyanezt nem mondhatom el magamról. Az ugyan nagyon sokat jelent, hogy célba értem, és egy teljes versenyen át szokhattam az autót, de titkon ennél sokkal jobb versenyben reménykedtem" - mondta Baumgartner Zsolt.

Hozzátette: az időmérésen nagyon jól eltalálták az autó beállítását, de a versenyen végig szinte szenvedett. "A rajtom annak ellenére jól sikerült, hogy Fernando Alonso parádés kezdése hátul alaposan megbolygatta a sort, és akik menekültek előle, azok elfoglalták a pálya két szélét. Ezzel együtt jobb volt a rajtom, mint Melbourne-ben, de hiába kerültem a csapattársam, Bruni elé, a második körben hibáztam és vissza tudott előzni. Az autó a gyors kanyarokban végig csúszkált, és állandóan küzdenem kellett, hogy a pályán tartsam.  A második boxkiállás során a csapat úgy döntött, hogy a vezetőszárnyat le is cserélik, de ez sem segített sokat. Közben még egyéb kisebb nehézségeim is akadtak, a biztonsági övem például meglazult, szóval tényleg minden apróság nehezítette a dolgomat. Tudtam, hogy Sepangban kemény próbának leszek kitéve, de az óriási hőség és a fullasztó páratartalom mellett az instabil autó már egy kicsit sok volt" - értékelt a 23 éves magyar pilóta.

Összességében azonban osztja a csapat véleményét, miszerint előreléptek, hiszen a melbourne-i versennyel ellentétben ezúttal mindkét autó célba ért, és ez biztató a jövőre nézve. "Eredetileg abban reménykedtünk, hogy az európai versenyekre utolérjük magunkat, azaz az idény előtt kiesett teszteléseket a versenyek során pótolni tudjuk. Számomra borzasztó fontos volt, hogy végig tudtam menni a versenyen, hiszen így több mint 300 kilométert tölthettem el az autóban, ami rengeteg tapasztalatot jelent. Bízom benne, hogy április elején Bahreinben már hasznosítani is tudom majd ezeket és egy újabb lépést tehetek előre."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK