A rali-vb 1995-ös világbajnoka, a skót Colin McRae Ferrariba ül: na nem a Forma-1-esbe, hanem egy 550-es Maranellóba, azzal indul ugyanis a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Eldőlt, Colin McRae indul a Le Mans-i 24 óráson, júniusban. A skót a Ferrari 550-es Maranellójával (az autót a Prodrive biztosítja) vág neki a viadalnak, a Care Racing Developments csapat tagjaként. Mint arról már beszámoltunk, McRae a norfolki Snetterton pályán múlt héten kipróbálta új versenygépét, s összességében elégedett volt vele. Lehetett is, hisz' újdonsült csapata ugyanezzel az autóval tavaly megnyerte a Le Mans-i "maraton" GTS-kategóriáját.

McRae csapattársai az Európai Túraautó-bajnokságból ismert Rickard Rydell, valamint Darren Turner lesznek, utóbbi úriember már tesztelt a McLarennél is. A Core Racing másik 550-esének húzóneve az a Tomas Enge, aki nyert már Forma-3000-es bajnokságot (na meg doppingolt is, amiért eltiltották), a cseh mellett Peter Kox és Alain Menu (volt brit túraautó-bajnok) jut szóhoz.

A Prodrive-ról annyit (ez a cég felel a Subaru programjáért is), hogy az utóbbi három évben kilenc 550-es Ferrarit épített, s a Care egyike volt azon két csapatnak tavaly, amely rendszeresen használhatta autóit. A 2003-as Le Mans-i győzelemmel a csapat automatikusan kvalifikálta magát az idei versenyre. "Tudjuk, hogy idén sokkal nehezebb dolgunk lesz. Ám bízom benne, hogy ultraprofi embereink kezelni tudják majd a helyzetet" - nyilatkozta George Howard-Chappell, a Prodrive technikai igazgatója.