Baumgartner Schumival focizva ünnepelte a csatlakozást

Pénteken késő éjszakába nyúló labdarúgó-mérkőzésen vett részt Baumgartner Zsolt Nápolyban, ahol a Forma 1-es pilóták válogatottja az olasz parlamenti képviselőkből összeállított csapat ellen mérkőzött.

Az első magyar Forma 1-es pilóta - immár Michael Schumacher teljes jogú csapattársaként - a hatszoros világbajnoktól kapta meg a külön neki feliratozott és számozott mezt. Az Irakban elesett olasz katonák családtagjainak megsegítésére rendezett jótékonysági találkozón a Forma 1-es csapat 5-0-ra győzött. Baumgartner Zsolt kezdőként lépett pályára és 70 percet játszott.

"Nem mindennapi élményben volt részem, hiszen még soha nem fociztam 30 ezer ember előtt. A mérkőzést csak késéssel lehetett elkezdeni, mert a rendezők nem tudták "megtisztítani" a játékteret az autogramvadászoktól, és a fotósoktól, Michael Schumachernek szinte menekülnie kellett. A meccs jótékony célokat szolgált, így természetes volt, hogy a csapatkapitány, Schumacher első invitálására azonnal igent mondtam, és vállaltam, hogy Nápolyba utazok. Az öltözőben a meccs előtt tőle kaptam meg a 27-es számmal és Baumgartner felirattal ellátott fekete-fehér kockás dresszt. A meccsen belső középpályást játszottam egykori kedvencem Ricardo Patrese mellett. A csapatunkban Schumin és rajtam kívül jobbára egykori és jelenlegi olasz pilóták vettek részt, így Fisichella, Patrese, Bruni, de játszott a Ferrari csapat fejének, Montezemolo úrnak a fia is" - nyilatkozta Baumgartner.

A fiatal pilóta azt is elmondta, hogy a meccs után olasz újságírók gratuláltak neki, miután Magyarország az EU tagja lett, és hogy büszkén képviselte az országot ilyen kiváló sportemberek társaságában ezen a jótékonysági rendezvényen. Ennek kapcsán egy különös tervet is dédelget Baumgartner, amiről egyelőre nem szeretne többet elárulni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK