Történelmi Asi-siker a Szombathely-ralin

Aschenbrenner György sikerének köszönhetően először fordult elő, hogy A8-as autó futamot tudott nyerni a WRC-k között. A Mitsubishi Lancer Evo6-ossal versenyző Aschenbrenner a mai zárónapon két szakaszsikert tudhatott magáénak, és 18,4 másodperces előnyéből 7,6 másodpercet megőrizve pályafutása első abszolút győzelmét szerezte.

Benik Balázs jól hajrázott, de mégsem eléggé. Elmondása szerint is nagy adag szerencsére lett volna szüksége, hogy utolérje Aschenbrennert, mivel ezeken a gyorsasági szakaszokon csupán 3-4 másodperceket lehet adni az ellenfeleknek.

A harmadik helyre Herczig Norberték érkeztek meg, akiket nem tudott utolérni Turi, pedig a mai napon két gyorsaságit is megnyert.

Az N csoportosok között Hideg Krisztián bizonyult a legjobbnak Mitsubishi Lancer Evo6-ossal, az A6-os és Szuper 1600-os kategóriát pedig a Citroen Saxóval versenyző Bútor Róbert nyerte.

"Még nem nagyon merem elhinni" - nyilatkozta az utolsó szervizparkban a rendkívül boldog Asi. "Reméljük, a technikai ellenőrzésen is minden rendben lesz, és akkor megvan az első hely. A végén féltem, mert előfordult már, hogy az első nap után vezettem, aztán mégis kikaptam, ráadásul valamennyire sietnünk is kellett, hiszen nem volt túl nagy az előnyünk Benik Balázzsal szemben."

Ezzel az eredménnyel rendkívül izgalmasan alakul az országos bajnokság állása, négy futam után ugyanis az élen Turi Tamás és Benik Balázs áll egyaránt 56 ponttal, bár Turinak két győzelme van Benik egy sikerével szemben. A most diadalmaskodó Aschenbrenner György pedig mindössze 6 ponttal lemaradva, 50 ponttal a harmadik.

A Szombathely-rali végeredménye (az ob negyedik futama):

 

1.

Aschenbrenner György, Percze Nándor (Mitsubishi Lancer Evo6)

1:02:15,1

2.

Benik Balázs, Doromby Zoltán (Ford Focus WRC)

7,6 mp h.

3.

Herczig Norbert, Tóth Imre (Skoda Octavia WRC)

26,7 mp h.

4.

Turi Tamás, Kerék István (Skoda Octavia WRC)

34,7 mp h.

5.

Szabó Gergő, Kerék Balázs (Skoda Octavia WRC)

1:34,6 p h.

6.

ifj. Angyalfi Károly, Kazár Miklós (Mitsubishi Lancer)

1:54,2 p h.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK