A második nap után is a világbajnoki címvédő norvég Petter Solberg (Subaru) áll az élen az idei tizenegyedik futamon, Japánban. Mögüle a francia Sébastien Loeb (Citroën), illetve az észt Markko Märtin (Ford) várhatja dobogós helyről a vasárnapi folytatást, a hajrát.

A szombati tizenegy gyorsból a Subarujával "hazai pályán" versenyző Solberg nem kevesebb mint hetet nyert meg, s ezzel előnyét jó percesre növelte. Mr. Hollywoodon kívül két szakaszról Sainz, egyről-egyről Grönholm, Duval jött le a leghamarabb.

Grönholm ezúttal is hozza formáját: hiába előzte ki a 11-esen Loeböt, s volt csak úgy 20 mp-re Solbergtől, később váltóproblémák miatt kapott egy csomót, visszacsúszott rendesen. S hogy ne legyen elég a rosszból, kiugrás miatt 10 mp-re meg is büntették a 14-esen...

Solberg már csak valami randa pechtől sújtva bukhatja első helyét, Loeb tuti nem fogja támadni, tökéletes neki a második helyért járó 8 pont - így is hizlalná előnyét... A dobogó alsó fokáért még várható egy kis meccs, Duvalig bezáróan. Senki nem esett még ki a "nagyok" közül, ritkaság. És nagyon gyorsak a pályák, tényleg, hasonló Finnországhoz.

Ha így marad minden, öt verseny vissza Loeb 30 ponttal fog húzni Solberg, 31-gyel Märtin, 33-mal Sainz előtt. Már majdnem világbajnok, először, ahogy csapata sem igen adja a tavaly megszerzett címet. Citroën-Ford tudniilik közte 33, lenne, meglátjuk.

Vasárnap 7 szakasszal (111,94 km) fejeződik be a Japán rali.

Állás két nap (20 gyorsasági) után (élcsoport):
1. Solberg, Mills (norvég, brit, Subaru Impreza)
2:38:31.6 ó (103,9 km/ó)
2. Loeb, Elena (francia, Citroen Xsara)
+ 1:09.2 p
3. Märtin, Park (észt, brit, Ford Focus)
+ 1:40.3 p
4. Sainz, Marti (spanyol, Citroen Xsara)
+ 2:06.2 p
5. Grönholm, Rautiainen (finn, Peugeot 307)
+ 2:17.8 p
6. Duval, Droeven (belga, Ford Focus)
+ 2:26.4 p
7. Hirvonen, Lehtinen (finn, Subaru Impreza)
+ 4:07.3 p
8. Rovanperä, Pietilainen (finn, Peugeot 307)
+ 5:20.4 p