Egyterűekkel erősít a Mercedes

2004.09.13. 18:13

A jól kihasználható egyterűek térhódítását kitűnően jelzi, hogy a limuzinjairól híres Mercedes egyszerre két ilyen modellel is előrukkol a Párizsi Autószalonon.

A kisebbik változat Vision B néven fut, és elvileg tanulmányautóként mutatkozik be, azonban - a gyár közleménye szerint - 90 százalékban a végleges szériamodellt jeleníti meg, így nagy meglepetés már nem érheti a potenciális vásárlókat. A Vision B nevével is jelzi, hogy az A osztály fölött próbál piaci rést ütni magának, nagyobb méreteivel, erősebb motorjaival és a márkától megszokott minőséggel.

A Vision R egy fokkal érdekesebb kreatúra: S osztályhoz hasonló tengelytávjával és felszereltségével luxus túraautóként kelleti magát, vagy ahogyan a gyár nevezi: Grand Sports Tourerként. Az R osztály ennek megfelelően nagyon praktikus útitárs, amely egyszerre akár 6 személy számára jelenthet komfortos helyváltoztatási alternatívát.

Mindkét újdonság nem titkolt célja, hogy az amerikai piacot is letarolja, ennek ellenére dízelmotorral mutatják be őket, ráadásul Európa szívében. A két autó további érdekessége a speciális ezüstszínű fényezés, amely több Mercedeshez is rendelhető lesz a közeljövőben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK