Kiürült a kassza Baumgartneréknél

2004.09.14. 12:34

Giorgio Pantano totálkárosra törte Baumgartner Zsolt Minardiját az Olasz Nagydíj szombati szabadedzésén, így súlyos gondba kerülhet a faenzai együttes.

Rájár a rúd Baumgartner Zsoltra és a Minardira: a magyar versenyző járművét a két héttel ezelőtti Belga Nagydíjon Jenson Button amortizálta le, az Olasz Nagydíj szombati szabadedzésén pedig a jordanes Giorgio Pantano trafálta telibe. Baumgartnernek esélye sem volt az ütközések elkerülésére, mindkétszer rosszkor volt rossz helyen, ettől függetlenül a javítások költségeit állnia kell a pénzszűkében lévő kiscsapatnak.

A gond óriási, a számla ugyanis tetemes: Pantano totálkárosra törte a PS04B-t. "A szombati baleset ugyan nem tűnt olyan rémesnek, mint a spai, de sokkal rosszabbul jöttünk ki belőle. Zsolt autója totálkárosra tört, nem lehet vele kezdeni semmit" - adott helyzetjelentést Paul Stoddart csapatfőnök. Korábban Baumgartner is úgy nyilatkozott, kis híján kettészakadt autója, amelynek kasztniján a Jordan váltója torpedóként hatolt át.

Becslések szerint ötmillió dolláros (egymilliárd forintos) veszteséget szenvedett el két hét alatt a Minardi (ne feledjük, a vasárnapi versenyen Gianmaria Bruni autója kigyulladt), ez súlyos csapás Stoddart számára. Sokan azt sem tartják lehetetlennek, kiürült a Minardi kasszája, így az ausztrál üzletember gondban lehet a szezon utolsó három versenyén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK