Az első nap hat gyorsaságija után Turiék (Skoda) állnak az élen a márkatárs Herczigék és Asiék (Mitsubishi) előtt, a bajnok, s a pontversenyben éllovas Benikék (Ford) komoly hátránnyal csak negyedikek az ob utolsó előtti, Pécs környéki futamán.

Turi, Szabó, Herczig, Turi, Herczig, Turi - a szombati hat szakasz győztesei sorrendben. Ebből (is) aztán látszik, kiélezett csata dúl a Mecsekben, száraz aszfalton. A trióból a két skodás, Turi Tamás és Herczig Norbert ott is van az első két helyen, az Octaviát Ford Focusra váltó Szabó Gergő viszont a 6-oson árokba csúszott, sokat vesztett, és visszaesett a harmadikról a harmincadik pozícióba.

Az A-s Asi szokás szerint ott van a legjobbak között, a bajnoki címvédő Benik Balázs azonban nem nagyon tudja velük tartani a lépést. Defektet kapott a 24 km-es 2-esen, s azután csökkentett guminyomással igyekezett a riválisok nyomába érni. Az is tény, hogy erre a versenyre egy korábbi fejlesztésű Focust kapott, nem a már annyiszor próbáltat, de ha nem kerül följebb, s marad valahogy így az állás, hát több mint szoros lesz a meccs az abszolútban.

Egészen konkrétan: ha ez lenne a befutó, Turi állhatna a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, Benik lepottyanna másodiknak, Asi is beérné pontszámban. És még Herczig is pályázhatna a koronára - legyen így, és akkor nem mindennapi izgalmak várnak ránk és rájuk az utolsó fordulóban, jó egy hónap múlva.

A WRC-sek közül Angyalfiékat és Vizinéket is megannyi gond-baj vetette vissza, az "elitbe" most is beférkőző Spitzmüller annak ellenére keményen nyomja, hogy egyetlen pontra van szüksége az újabb N-es bajnoki címhez. A6-ban (és Super 1600-ban) ugye Bútor már nem indul, megnyerte, hiányában Keller vezet Suzukit terelgetve. A H csoportban Maticsnak áll a zászló.

Vasárnapra négy gyors (35 km) maradt, kora délután ér véget a száguldás.

37. Allianz Hungária Rallye, az élcsoport állása az első nap (111,21 km) után:
1. Turi, Kerék I. (Skoda Octavia WRC) 54:23.2 p
2. Herczig, Tóth I. (Skoda Octavia WRC) + 11.2 mp
3. Asi, Nándi (Mitsubishi Lancer Evo) + 18.1 mp
4. Benik, Rácz (Ford Focus WRC) + 1:16.5 p
5. Szeleczky, Takács (Ford Escort WRC) + 1:21.4 p
6. Spitzmüller, Bahor (Mitsubishi Lancer Evo) + 3:48.8 p
7. Ifj. Angyalfi, Kazár (Skoda Octavia WRC) + 3:58.5 p
8. Michna, Zsíros (Hyundai Accent WRC) + 4:10.3 p

Eddigi győztesek, versenynaptár: