A Párizsi Autószalon szeptember 25-én nyitja meg kapuit, a kiállításra több gyártó is világpremierrel készül. Megpróbáltuk összefoglalni, milyen újdonságok várhatóak - rengeteg képpel.

Nézzen sok szép képet az újdonságokról! I.
Nézzen sok szép képet az újdonságokról! II.
Nézzen sok szép képet az újdonságokról! III.

Aston Martin DBR9
Az ABC-sorrendet tartva először az Alfa Romeóról, amely a 147-es fazonigazított változatával próbálja belopni magát a francia vásárlók szívébe. Az Aston Martin sportautóval (DBR9) igyekszik ugyanezt tenni.

Az Audi két újdonsággal készült Párizsra: az A4-es négy-, illetve ötajtós változata is megújult (a Saloon 38, az Avant 41 milliméterrel lett hosszabb elődjénél, többek között), az A3-asnak pedig elkészült a Sportback verziója. Utóbbival a német gyár egyesíteni kívánja a kupék sportos eleganciáját az ötajtósok sokoldalúságával.

A BMW az egyes sorozat felfrissítésével, valamint az M5-össel áll a nagyközönség elé. A limuzin koncepció formájában már a genfi autószalonon bemutatkozott, a végleges változat mostanra készült el. Értékesítése 2005 januárjában kezdődik Európában.

Chevrolet S3X
A Chevrolet az S3X névre keresztelt koncepcióval érkezik, a gyár kis, kompakt és közép méretű autókkal kívánja elárasztani Európát. Az S3X az új modellek várható formavilágát hivatott prezentálni.

A Citroën a Xsara utódjának szánt C4-est mutatja be, valamint kiállítja a ráncfelvarráson átesett C5-öst is.

A Renault tulajdonában lévő Dacia egyelőre egyetlen modelljének, a Logannak próbál híveket toborozni, a francia autógyár éppen a héten jelentette be, hogy eredeti terveivel ellentétben Nyugat-Európában is forgalmazni fogja az "ötezer eurós" autót.

Ferrari F430
A Ferrari az F430-assal lepi meg a sportkocsik szerelmeseit, az olaszok újdonságában több, a Forma-1-es gépből átemelt újdonság rejlik. Ezek egyike a sorozatgyártású autóba először beépített elektronikus differenciálmű.

A Ford legnépszerűbb családjának, a Focusnak új változatait mutatja be, hat év és négymillió eladott autó után. A három-, ötajtós, kombi és C-MAX változat is megújult, különösen a hátsó részeket tekintve.

Japánból új CR-V-vel és FR-V-vel érkezik a Honda, utóbbi, elsősorban nagyobb családoknak szánt modellben kétszer három független ülést helyeztek el a tervezőmérnökök.

Lexus LF-C
A koreai Kia felfrissítette a Sportage-sorozatot, amelynek elődje két évvel ezelőtt egyik pillanatról a másikra tűnt el a piacokról. Az újonc leginkább a Sorentóhoz hasonlít.

A Toyota luxuskiadása, a Lexus két koncepciót (LF-C-t és a GS 300) tud majd felmutatni. Első látásra az LF-C ígérkezik érdekesebbnek, de majd elválik, az érdeklődőknek melyik jön be jobban.