Párizs: jön a Suzuki Swift utódja

2004.09.21. 10:31

A szombaton nyíló párizsi nemzetközi autószalonon mutatja be a Suzuki a Swift utódját, amelynek próbagyártása októberben kezdődik.

A tartalomból:
Bemutató: Ford Focus II.
Menetpróba: Maserati Quattroporte
Teszt: Aprilia Pegaso 650 i. e.
Időszerű: Parkolási büntetések behajtása
Addig is feszített az esztergomi gyár programja, hiszen javában folyik a 250 új hegesztőrobot szerelése - tájékoztatott Tihanyi Tamás, a Magyar Suzuki Rt. PR-vezetője. Az új modell várhatóan februártól lesz kapható Magyarországon, exportja pedig legkorábban márciusban kezdődhet meg.

Az idén a szokásos kettő helyett három hétre állt le a Magyar Suzuki, ami alatt összekötötték a régi és az új csarnokba telepített új gyártószalagot. A gyár augusztus 23-i újraindulása óta a termelési kapacitás már évi 160 ezer autóra emelkedett, bár jövőre inkább 130 ezer kocsi legyártása valószínű az idei 90 ezer után.

Miután még nincs elfogadott 2005-ös termelési terv, egyelőre azt sem tudni, hogy a Wagon R+, az Ignis és az új Swift milyen arányban részesül a termelésből. A harmadik modell gyártásba állítása, a kínálatbővítés kapcsán a létszám az év eleji kétezerről az év végére 2400 főre nő.A jövő év végén a Fiattal közösen fejlesztett négykerék-meghajtású kisautót is gyártani kezdik Esztergomban. Amint azt Tihanyi Tamás kiemelte, a Swift utódja iránt élénk a külföldi érdeklődés. A nyugat-európai importőrök már látták a prototípust, és véleményük igen elismerő volt.

A Magyar Suzuki július végéig mintegy 22 ezer Wagon R+ autót és másfélszer ennyi Ignist gyártott. A hazai piacon az 1,3 literes Ignis GLX változata a legkelendőbb, de Nyugatra azonos arányban szállítják ezt a modellt és a Fiat/GM által gyártott 1,25 literes dízelmotorral ellátott kivitelt.

Forrás: Világgazdaság

KAPCSOLÓDÓ CIKK