Szeptember végétől Autómobil 2004

2004.09.23. 13:30

A Hungexpo budapesti vásárközpontban szeptember 30. és október 3. között rendezik meg Magyarország legjelentősebb autós háttéripari szakkiállítását, a mintegy 150 kiállítót felvonultató Autómobil 2004 autótechnika-kiállítást.

Kele András, a Hungexpo Rt. kiállítási ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten elmondta: a 17. nemzetközi járműipari szakkiállítás 10 112 négyzetméterén öt ország, Belgium, Olaszország, Szlovákia, Törökország és Magyarország kiállítói vesznek részt. A Hungexpo Rt. most először teljes mértékben önállóan szervezi az Autómobil kiállítást.
    
A két évvel korábban megrendezett autótechnika-kiállítást 27 ezren látogatták meg, ezúttal mintegy 25 ezer érdeklődőre számítanak. A kiállítás alapterülete megegyezik a két évvel korábbiéval. Kele utalt arra, hogy az autótechnika az uniós csatlakozás után Magyarországon az első háttéripari szakkiállítás, amely átfogja a szakma teljes spektrumát. A kiállítók elsősorban autóipari alkatrészeket, garázsipari termékeket és a gépjárműjavításhoz kapcsolódó felszereléseket mutatnak be.
   
Körmendy Ágoston, a Magyar Gépjárműipari Szövetség ügyvezető titkára kifejtette: a hét éve működő érdekképviselet tagvállalatai tavaly mintegy kétezer milliárd forint termelési értéket hoztak létre, amelynek felét az Audi produkálta. A kiállításhoz kapcsolódóan több konferenciát és fórumot is szerveznek. Így például megrendezik az autóipari beszállítói stratégiai fórumot, az Autóalkatrész-kereskedelem az EU csatlakozás után című, a Fogyasztóvédelem a gépjárműjavításban és kereskedelemben, illetve a Használtautó-kereskedelem és -vásárlás Magyarországon és az EU-ban című konferenciákat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK