Keménytetőt kaphat az MX-5-ös Mazda

2004.10.01. 17:44

A Párizsi Autószalonon kiszivárgott pletykák szerint keménytetővel is meg lehet majd rendelni a Mazda MX-5-ös következő generációját, amit várhatóan jövő tavasszal lepleznek le. Az Auto Express angol szaklap értesülései szerint a keménytetős újdonságot 2006-tól lehet majd megvásárolni.

A Mazda MX-5-ös a világ egyik legnépszerűbb kabriója, amit mi sem bizonyít jobban, hogy ebből a nyitott tetős modellből fogyott a legtöbb, bekerülve ezzel a Guiness Rekordok Könyvébe.

A kis kabrió legújabb változatát várhatóan a jövő tavasszal esedékes Genfi Autószalonon mutatják majd be, ám, hogy addig se unatkozzanak a rajongók, kiszivárgott egy hír, mely szerint az MX-5-ös kemény tetővel is rendelhető lesz a jövőben.

Az Auto Express értesülései szerint jövőre egy hagyományos vászontetővel készített változat debütál, amit egy év múlva követ majd a keménytetős kivitel. A lépés logikusnak látszik a Mazda részéről, hiszen az utóbbi években nagyon elszaporodtak a keménytetős kabriók, amelyek jóval praktikusabbak a vászontetős változatoknál.

KAPCSOLÓDÓ CIKK