Nem tudta befejezni Talmácsi Gábor a gyorsasági motoros világbajnokság tizenharmadik futamát a 125 köbcentisek mezőnyében, Tóth Imre a huszonötödik helyen végzett. A 250 köbcentisek versenyét az argentin Porto nyerte, míg a királykategóriában Sete Gibernau állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A 125-ösök versenyét a spanyol Lorenzo nyerte Derbijével, a második helyet az olasz Dovizioso szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára az ugyancsak spanyol Bautista állhatott fel. A 17. rajtkockából induló Talmácsi Gábor sajnos műszaki hiba miatt nem tudta befejezni a versenyt, így továbbra is 23 ponttal rendelkezik, ami a 19. helyre elegendő a világbajnoki tabellán. Talma a verseny után elmondta, hogyha még nem is lett volna ez a membránhiba, akkor is távolinak tűnt volna a pontszerzés, hiszen a Malaguti most közel sem volt olyan "jó formában", mint két hete Motegiben. Tóth Imre, a Team Hungary versenyzője a 25. helyen végzett.

A 250 köbcentis géposztályban az argentin Sebatian Porto nyerte a versenyt, ráadásul olyan lendülettel, hogy a leintést észre sem véve, még tett egy kört versenytempóban. A második helyen a spanyol Daniel Pedrosa futott be, megőrizve ezzel első helyét a világbajnokság pontversenyben. Harmadikként a japán Aoyama Hiroshit intették le, aki az utolsó kanyarok egyikében előzte meg a negyedik helyre szorult Franco Battainit.