A német újraegyesülés után sokan temették a csőd szélén tántorgó MZ-t, hiszen a KGST felbomlásával gyakorlatilag megszűnt a motorgyár felvevőpiaca. A csendes haláltól végül egy maláj cég mentette meg a patinás motorgyárat, hogy felhasználva a jól csengő márkanevet egy kiadós modelloffenziát zúdítson az öreg kontinensre. Ennek legújabb képviselője a csupasz SF 1000.

Szép nagy, csillogó standdal készült a Müncheni Intermotra az MZ, ami nem is csoda, hiszen hazai közönség előtt mutatkozhatott be a német-maláj cég legújabb modellje, az SF 1000. A kéthengeres újdonság gyakorlatilag az S kivitel lecsupaszított változata, ám a 998 köbcentis erőforrást némileg visszafogták a nagyobb nyomaték kedvéért.

Forrás: [origo]

A SF elején virító apró fejidom stílusában követi a burkolt modellt, ami azt jelenti, hogy nagyméretű, szögletes lámpákkal és egy középre álmodott légbeömlőszerű valamivel nézhet farkasszemet az érdeklődő. A S kivitelen található csutkakormány helyett egy jóval kényelmesebbnek tűnő, hajlított csővel szerelték fel az SF-et, ami két színben, narancssárgában és feketében lesz rendelhető.