A Mercedes Vito lett az év haszonjárműve

2004.10.12. 13:33

A Mercedes-Benz Vito nyerte el a "Van of the Year 2005" díjat. A haszonjármű-szakújságírókból álló nemzetközi zsűri mindenekelőtt az áruszállító esztétikus megjelenését, valamint személyautókéval vetekedő menettulajdonságait és -kényelmét díjazták.

Pozitívumként értékelte a zsűri, hogy a jelenlegi modell sokkal többféle változatban rendelhető, mint elődje: három különböző hossz, kétféle tengelytáv, három különböző magasság és 65, ill. 218 kW közötti teljesítményű motorok közül választhatnak a felhasználók. 1996-os piaci bevezetésekor már az előző Vito-generáció is elnyerte a minden évben odaítélendő "Van of the Year" díjat. Az áruszállító legújabb változata tavaly év végén került piacra, és a korábbinál népesebb modellcsaládnak köszönhetően fokozni tudta elődje népszerűségét, ugyanis 2004. első félévében minden korábbi, azonos időszakét meghaladó mennyiség készült belőle és személyszállító változatából, a Vianoból.

Forrás: --

Összesen négy díjban részesültek a Mercedes-Benz áruszállítói a 2004. évi Hannoveri Nemzetközi Haszonjármű-kiállításon. A Vito a "Van of the Year 2005" mellett a 3 tonnánál kisebb megengedett össztömegű járművek kategóriájában elnyerte az iparosok által odaítélt "2004./2005 legjobb haszonjárműve" díjat is. Ugyanez a zsűri a Sprintert találta legjobbnak a 3,5 tonna alatti kategóriában. Ugyancsak ebben a "súlycsoportban" tartották érdemesnek a Sprintert a "Az év pékáru-szállító járműve" címre a "Back Journal" olvasói.

KAPCSOLÓDÓ CIKK