Két nap után az észt Märtin vezet, a szintén fordos, belga Duval a második, a vb-címtől már csak pár kilométerre lévő francia Loeb (Citroën) a harmadik a 48. Korzikai ralin, a 16 futamos vb-sorozat 14., aszfaltos versenyén.

Ott tartottunk, hogy péntek, az első nap után a fordosok alaposan verik a mezőnyt, Duval első futamgyőzelmére hajt, Märtin üldözi. Loeb pedig a néki tökéletes harmadik helyen korzikázik Citroënjével, csapattársa, Sainz meg negyedik, szóval ha marad így minden, kettős bajnokavatás lészen vasárnap.

És jött a szombat, és hát semmi különös nem történt. A menők közül egyedül Robert esett ki, rögtön az 5-ös gyorson (36,24 km), a hatodik helyről. A leggyorsabb Märtin volt, de mennyire..., 20 mp-et adott Duvalnak, át is vette a vezetést. A többiek a szokásos sorrendben jöttek le, más kérdés, hogy Sainz és Grönholm idejét "megállapították", mert Robert balesete miatt nem tudták végigrobogni a szakaszt.

A 6-oson (brutál 40,93 km) Märtin folytatta, ezúttal monnyuk "csak" 11 mp-cel volt jobb Duvalnal. Az 5-ös ismétlése 7-esen Duval visszavágott, 7 mp-cel gyorsulta le Märtint. Említsük meg, hogy az abszolút hatodikként evickélő Solberg itt autózta eddigi legjobbját egy negyedik hellyel...

A 6-repeta 8-ason Märtin hamar jelezte, ő az úr a háznál, már ami a Fordot és amúgy ezt a Korzikai ralit illeti, és először a nap folyamán befért valaki a topkettőbe: jelesül Loeb csak tizedekkel volt lassabb az éllovasnál. Solberg majd' egy percet kapott...

Az van, hogy Märtin fölényesen vezet, Duval biztos második, Loeb még biztosabb harmadik, Sainz még-még biztosabb negyedik, Grönholm még-még-még biztosabb ötödik, és így tovább Solberg, Sarrazin, Loix - mindenki tisztes távolban a másiktól. Ha nem hibáznak, kábé így is fognak zárni. Loix úgy lehet nyolcadik, hogy a helyi menő Bengue kiesett privát 206-osával. A skodások ott nyomulnak a pontszerzők mögött, a második gyári subarus Hirvonenen fényévnyire a legjobbaktól.

Forrás: EPA

Ergo már csak egy nap és Loeb világbajnok, ahogy a Citroën is. Vasárnap egyébiránt újabb négy szakasz következik. Nem szóltunk még az időjárásról és az útviszonyokról: lent száraz, napos, fent, a hegyekben "mindenféle", ahogy jellemezték a pilóták... Valaki vágott slick, más eső vagy köztes gumit rakatott fel.

A vébés N-esek meccsében továbbra is a spanyol Pons (Mitsubishi) áll az élen az egyaránt subarus brit McShea és McRae előtt, előnye tetemes.

48, Korzikai rali, az élcsoport állása 8 szakasz után:
1. Märtin, Park (észt, brit, Ford Focus) 3:02:39.2 (90,6 km/ó)
2. Duval, Prevot (belga, Ford Focus) + 20.8 mp
3. Loeb, Elena (francia, Citroën Xsara) + 1:08.3 p
4. Sainz, Marti (spanyol, Citroën Xsara) + 2:28.5 p
5. Grönholm, Rautiainen (finn, Peugeot 307) + 3:03.4 p
6. Solberg, Mills (norvég, brit, Subaru Impreza) + 4:28.2 p
7. Sarrazin, Pivato (francia, Subaru Impreza) + 5:26.6 p
8. Loix, Smeets (belga, Peugeot 307) + 6:20.4 p
9. Schwarz, Hiemer (német, Skoda Fabia) + 7:38.1 p
10. Gardemeister, Lukander (finn, Skoda Fabia) + 7:48.1 p
11. Hirvonen, Lehtinen (finn, Subaru Impreza) + 9:09.2 p
12. Carlsson, Andersson (finn, Peugeot 206) + 9:48.8 p
14. Pons, Julia (spanyol, Mitsubishi Lancer) + 17:01.3 p