Baumgartner: Még minden bizonytalan

2004.10.29. 13:04

Baumgartner Zsolt még nem tudja, melyik istállónál versenyezhet jövőre a Forma-1-ben, s egyelőre az is kiszámíthatatlan, hogy egyáltalán lesz-e hely számára az autósport elitkategóriájában 2005-ben.

"Tanulságos év volt az idei számomra, s úgy érzem, sikerült megvalósítani azt, amit szerettem volna. A csapat elégedett volt a teljesítményemmel, fokozatosan fejlődtem, gyorsultam. Ami a jövőt illeti még minden bizonytalan" - mondta az első magyar F1-es pilóta budapesti sajtótájékoztatóján.

Baumgartner szerint három csapat jöhet számításba a következő idényben: a Minardi, a Jordan és a Jaguar: "Jelenlegi csapatom, a Minardi, s a tulajdonos Paul Stoddart több alkalommal jelezte: azt szeretné, ha náluk folytatnám. Mind a három istálló gondban van, hiszen a Ford kiválása miatt egyelőre nem tudni, milyen motorral versenyezhetnek jövőre. A Minardi meg akarja szerezni azt az erőforrást, amellyel a Jordan és a Jaguar szerepelt az idén, s jövőre egy teljesen új, jóval versenyképesebb modellel rajtolna. Egy biztos: nagyon szerencsésnek érezném magam, ha jövőre is Forma-1-es pilótaként folytathatnám a pályafutásomat."

A magyar versenyző elárulta, ha nem sikerül helyet találnia, akkor esetleg egy nagy csapatnál tesztpilótaként tevékenykedne, vagy - végső esetben - egy másik sorozatban próbál szerencsét. "Elégedett vagyok, hogy a versenyek jelentős részében célba tudtam juttatni az autót, ráadásul legtöbbször úgy, hogy engem intettek le hamarabb, mint csapattársamat, Brunit" - tette hozzá a 23 éves Baumgartner, aki az idén egy pontot szerzett a Forma-1-ben: a világbajnokság kilencedik futamán, Indianapolisban a nyolcadik helyen végzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK