Megmenekültek Baumgartnerék

2004.11.10. 12:23

A Forma-1-es Minardi-istálló Minardi-European néven leadta nevezését a 2005-ös idényre. Paul Stoddart szerint lesz Brit Nagydíj.

A Ford Forma-1-ből történt kiszállásával három istálló került végveszélybe, a Jaguar, a Jordan és a Minardi. Legelőbbinek még öt napja van, hogy vevőt találjon magának, 15-én lejár a nevezési határidő 2005-re, vevőjelöltből azonban van elég, csak rá kéne bökni valakire. Szinte biztos, hogy a Jordannel is számolhatunk jövőre (a Toyota lehet a megmentő), s Paul Stoddart közlése szerint Baumgartner Zsolt idei (s talán jövendőbeli) együttese, a Minardi is ott lesz a rajtrácson.

Az ausztrál üzletember a csapatok londoni tanácskozása után azt mondta a Reuters hírügynökségnek, Minardi-European néven leadta a nevezést a következő szezonra. A névből arra következtethetünk, Stoddartnak egyelőre nem sikerült megállapodnia egyetlen motorszállítóval sem, ennek dacára nem kell pánikba esni. Márciusig van még néhány hónap, addig megegyezhet a Cosworth új tulajdonosával, s legvégső esetben bevetheti saját, 1998-as (Cosworth-)motorját is, amelyet éppen European néven ismerhetett meg a világ. Ez esetben, persze, az istálló két pilótájára versenyenként akár 6-8 kört is ráverhet majd a mezőny.

Kedden a csapatfőnökök megállapodtak, nincs ellenükre a 19 futamot tartalmazó versenynaptár, s noha ezzel elvileg biztosított a Brit Nagydíj jövője, a rendező BRDC szerint még nem köttetett meg a szerződés Bernie Ecclestone-nal. Stoddart ennek éppen az ellenkezőjét állítja, szerinte biztos a Brit Nagydíj jövője. "Minden megoldódott" - állította Stoddart. "Immár nincs semmi, ami a Francia és Brit Nagydíj útjában állhatna, megszületett az egyezség a rendezők és Bernie között." Ha Brit Nagydíj esetleg nem is lesz, Francia biztosan, a Magny-Cours-i viadalhoz csak a csapatok hozzájárulása hiányzott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK