Az új Octavia nyerte az Arany Kormánykerék díjat

2004.11.12. 15:11
November 11-én Berlinben ünnepélyes keretek között hirdették ki az Arany Kormánykerék 2004 díjak kategóriánkénti nyerteseit.

 

Az új Skoda Octavia a "kompakt- és középkategóriás" járművek között nyerte el a legjobbnak járó elismerést. A 27 tagú - a Bild am Sonntag által szervezett - zsűri döntése alapján nyolcból három kritériumban (helykínálat, ár/érték arány, kidolgozottság) nyerte el a legjobb helyezést a modell, és ez alapján a legjobb lett összesítésben is.

A 27 tesztelő között ismert autóversenyzők és a német közélet prominensei is megtalálhatóak voltak. Így például tesztelt két egykori rali-világbajnok (Walter Röhl és Rauno Aaltonen), Hans-Joachim Stuck (egykori Foma-1 pilóta), Franz Beckenbauer világbajnok labdarúgó, Thomas Anders, a Modern Talking egykori énekese - hogy csak a Magyarországon legismertebb neveket említsük. Az Arany Kormánykerék díjat 29 éve alapította az Axel Springer kiadó, azóta évente adják át a legjobb modelleknek. Ez volt a második alkalom, hogy a Skoda diadalmaskodott (1999-ben a Fabia nyerte el a díjat).Hirdetés

Olimpikonjaink csodát tesznek!

Az 1996-ben bemutatott Octaviákból több mint egymillió kelt el világszerte. Az idén szeptemberben bevezetett új modellből hazánkban eddig 400 darab fut az utakon. A 3 699 000 Ft alapárú modell népszerűségét számos tényező támasztja alá: megnövekedett a tér az első és hátsó üléseknél is, a csomagtartó pedig 560 literesre bővült. Hátul több lengőkaros (multilink) felfüggesztés található, emellett igazi újdonságnak számít, hogy az új Octaviához is rendelhető immár a DSG (automatizált kapcsolású mechanikus váltómű) is. Az alapfelszereltség részét képezi az ABS, az EBV (fékerőelosztó), MBA (fék asszisztens), MSR (vonóerő-szabályozó) és az ASR (kipörgésgátló), a Climatic mechanikus klímaberendezés, az első elektromos ablakemelők, a központi zár, valamint a vezető-, utasoldali- és két oldallégzsák is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK