Németország kabriója lett a Mercedes SLK

2004.11.15. 13:36

Az Auto Zeitung olvasói Németország legjobb kabriójának választották meg, és "Auto Trophy 2004" díjjal jutalmazták a Mercedes-Benz SLK-t. Az elismerést Berlinben vette át Peter Pfeiffer, a Mercedes vezető formatervezője.

A közismert német autós lap összesen 44 autót jelölt a kabrió-kategóriában. Az egyes modellekre beérkezett több mint 84 000 olvasói szavazatból a Mercedes-Benz SLK kapta a legtöbbet, így tekintélyes előnnyel az első helyen végzett.

Az új SLK, amely az idei Genfi Autószalonon ünnepelte világpremierjét, háromfajta motorral kapható, 120 kW/163 LE és 165 kW/360 LE közötti teljesítménnyel. Újdonság, hogy most először nyolchengeres Mercedes-AMG-erőforrás is szerepel a hajtóművek sorában. A kétüléses roadster új generációja megőrizte elődje divatteremtő és technológiai vezető szerepét.


A továbbfejlesztett Vario-tető, amelynek segítségével 22 másodperc alatt kabrióból kupévá alakul át az autó, éppúgy az alapfelszereltség részét képezi, mint a fej-/mellkasvédő oldallégzsákok, az adaptív első légzsákok és a kétfokozatú överőkorlátozók. A Mercedes-Benz világújdonságként kínálja e modelljéhez az AIRSCARF fejtérfűtő rendszert, amelynek lényege, hogy gombnyomásra meleg levegő áramlik ki a fejtámlákból. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy az SLK utasai hűvös időben is zavartalanul hódoljanak a kabriózás élvezetének.