Hollandokkal egyezkedik Baumgartner csapata

2004.11.18. 8:10

Paul Stoddart szerint elképzelhető, hogy jövőre két holland pilótája lesz a Forma-1-es Minardi-istállónak.

Három holland pilóta ügyködik jelenleg azon, hogy valahogy bekerüljön a Forma-1-be, nevüket természetesen csak a kiscsapatokkal, azaz a Minardival és a Jordannel kapcsolatosan emlegetik. Az F1-es karrierjét folytatni szándékozó Jos Verstappen mellett Robert Doornbosról és Christijan Albersről van szó, Paul Stoddart szerint ötven százalék, hogy legalább egyikük szerződést kap 2005-re.

"Az sem elképzelhetetlen, hogy jövőre két hollanddal indulunk" - jelentette ki Stoddart az Algemeen Dagblad munkatársának, amihez hozzátennénk, erre meglehetősen kicsi az esély. Jövő héttől tucatnyi pilótát próbál ki Misanóban az együttes, Verstappen kivételével szinte mindenki ott lesz, aki "számít". Gianmaria Bruni gyakorlatilag biztosra vehető távozása miatt egy hely szabad a csapatnál, hogy Baumgartner Zsolttal mi lesz, az a szponzoroktól függ: jelenleg nem kapkodnak érte.

A Minarditól megszokhattuk, hogy bő körből válogat, a gárda az utolsó pillanatokban szokta megnevezni pilótáit. "Amíg azonban nem lesz aláírt szerződés, semmit nem fogunk kiszivárogtatni, csak százszázalékos infóval fordulunk majd a sajtóhoz" - ígérte meg Stoddart.

A fentebb említett Verstappen egyébként akkor sem esik kétségbe, ha netán nem jön össze a Forma-1-es szerződés, nem ódzkodik a DTM- vagy Champ Car-sorozattól sem. A cél persze a száguldó cirkusz, ám ahogy menedzsere, Huub Rothengatter fogalmazott, "minden a pénztől függ. Teljesen a szponzorokra vagyunk utalva, kicsit más a helyzet, mint eddig. Unom már azt mondogatni, 'dolgozunk az ügyön', meglátjuk, hova lyukadunk ki. Vannak érdeklődők, de nem kívánok neveket mondani."

A Minardihoz kapcsolódó hír még, hogy szerdán elkezdődött a kiscsapat aukciója, számtalan Forma-1-es relikvia mellett komplett autókat és motorhome-okat is lehet vásárolni Stoddart gyűjteményéből. Ajánlat tehető a kétüléses gépben való utazásra is, egy ismeretlen korábban 275 ezer dollárt ajánlott a lehetőségért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK