Egy neves tervezőkből, művészettörténészekből és autós szakújságírókból álló nemzetközi zsűri kategóriájában a világ legszebb autója díjjal jutalmazta a SEAT Alteát.

A milánói versenyen harminc márka hatvan modellje indult. A zsűri döntése alapján az Audi-csoport két másik tagja is hasonló elismerésben részesült: az Audi A6, valamint a Lamborghini Murciélago Roadster is győzni tudott saját kategóriájában. Walter de Silva, az Audi-csoport vezető tervezője a viadal után azt nyilatkozta, "a díjak egyértelműen igazolják eddigi dizájnstratégiánkat".

Az A6-os egyébként nemrégiben begyűjtött egy másik kitüntetést is, a Bild am Sonntag a legjobb felsőkategóriás autónak választotta és Arany Kormánykerék díjjal jutalmazta. A zsűri, amelynek tagjai között számos műszaki szakértő, autó- és raliversenyző, valamint ismert személyiségek is volt, zárt versenypályán tesztelhette az autókat.

SEAT Altea

Az Arany Kormánykerék díjat 1975 óta ítélik oda az év legjobb új modelljeinek. Az Audi A6 immár a tizenharmadik díjat szerezte meg a négykarikás márkának, 1997-ben az A6 előző generációjának egy tagja nyerte el a rangos trófeát.