16 új modellel jelentkezik a Mazda 2006-ig

2004.11.22. 12:11
A Mazda Motor Corporation nyereségének erőteljes növekedéséről számolt be a 2004-es pénzügyi év első féléve után. Az elért eredmények alapján kijelenthető, a cég jó úton jár afelé, hogy minden eddiginél több működési nyereséget termeljen.

A 2004-es pénzügyi év 2004. szeptember 30-ával zárult első féléve során a Mazda minden szinten profitnövekedést ért el. A konszolidált bevétel ezen időszakra 1320,6 milliárd jen volt, ami kilenc százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A működési nyereség 53 százalékkal, 43,5 milliárd jenre nőtt, miközben a nettó bevétel 18,7 milliárd jen értékkel 68 százalékkal magasabb az egy évvel ezelőttinél.

E profitnövekedéseket nagymértékben támogatta a folyamatosan erősödő európai értékesítés, az olyan új termékek növekvő eladásai, mint például a Mazda3/Axela, valamint a társaság folyamatos erőfeszítései a költségek visszaszorítására a legjobb költségszint elérése (ABC) kezdeményezés keretében.

Gideon Wolthers, a Mazda megbízott igazgatója és pénzügyi vezetője így fogalmazott: "Örömmel tölt el, hogy kedvező pénzügyi jelentést nyújthatok át, az első félév lendülete alapján mertünk emelni egész éves előrejelzéseinken is. Jó úton haladunk a minden eddigit megdöntő, 78 milliárd jenes működési nyereségi rekord elérése felé. Mindenképpen említést érdemel, hogy amikor működési eredményeink legutóbb e szint közelében jártak, 1985-öt írtunk, s a jen-dollár árfolyam 245-ön állt."

Ami a jövőt illeti, a Mazda a vevői elégedettség növelésére az egyes piacok igényei szerint kifejlesztett új modellek bevezetésével készül, köztük három SUV/crossover típussal, amelyek elsősorban az észak-amerikai piac számára készülnek.

Tervek születtek arra vonatkozólag is, hogy a 2006-os pénzügyi évre a jelenlegihez képest 30 százalékkal növekszik a kutatásra és fejlesztésre szánt forrás. Az új modellek bevezetésének üteme szintén fokozódik majd, a 2006-os naptári év végéig 16 fontos új modellbemutatót tervezve a kulcsfontosságú piacokon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK