Szorul a hurok Ecclestone nyaka körül

2004.11.23. 7:31

Hétfőn elkezdődött Londonban az a tárgyalássorozat, amely arról hivatott dönteni, Bernie Ecclestone továbbra is teljhatalmú úrként tevékenykedhet, vagy teret kell engednie a Forma-1-es jogokat birtokló cég (SLEC) 75 százalékát magáénak tudó három pénzintézetnek.

Elkezdődött. Már csak az illetékes londoni bíróság gyorsaságán múlik, s eldől, Bernie Ecclestone továbbra is királykodhat-e a Forma-1-ben, vagy meg kell osztania hatalmát a SLEC-ben 75 százalékos tulajdonrésszel bíró pénzintézetekkel, akik a Kirch-médiabirodalom szétesése után kerültek tűzközelbe.

Megmenekült San Marino


Az Enzo és Dino Ferrariról elnevezett pálya Imolában legalább 2009-ig otthont ad majd F1-es futamnak - jelentette be a város polgármestere, miután Londonban egyeztetett Bernie Ecclestone-nal. "Találkozónkon megállapodtunk a folytatásról" - mondta Massimo Marcignoli a megbeszélésről.

A Bayerische Landesbank, a JP Morgan és a Lehman Brothers azért indítottak pert Ecclestone ellen, mert megelégelték, hogy az üzletember mindössze 25 százalékos tulajdonrészével is egyeduralkodót játszik, mindenben egyedül dönt, nem kéri ki a tulajdonostársak véleményét.

A tét nagy, az eljárás végső soron arról dönt, a jövőben ki irányíthatja a száguldó cirkuszt. Az első kört az angliai helyszínt szorgalmazó bankok nyerték, Ecclestone azt szerette volna, ha Genfben kell bíróságra járnia. Erről azonban az ügyben eljáró bírónak az volt a véleménye, a svájci ügyintézés indokolatlanul meghosszabbította és megdrágította volna a procedúrát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK