A Ferrari-Maserati megvetette lábát hazánkban is, a csoport saját márkakereskedői hálózatot alakít ki. Pénteken, a Váci úton megnyílt a szalon és márkaszerviz.

Ha nagyon-nagyon gazdag lennék, most ünneplősre fognám, hiszen a mai (pénteki) naptól megtehetném, hogy fogom magam, bemegyek a Váci úti Ferrari-Maserati szalonba és kérek egyet az új F430-asból. Minthogy azonban nem vagyok túl jól eleresztve, egyelőre a nyálcsorgatás jutott osztályrészemül, amiből különben még véletlenül sem nőttem ki.

Nem is lehet olyankor, amikor alig két-háromszáz négyzetméternyi alapterületen Maserati Quattroportét, Spydert, Coupét, új Gransportot, valamint Ferrari 575 Maranellót, F430-ast látni összezsúfolva, ilyen alkalmakkor még a legkeményebb szívű autós újságíró is ellágyul kicsit. Én el sem akartam menni a helyszínről, nyilván, mert még gyerek vagyok.

Na de a lényeg, Ferrariék Európa határainak közép- és délkeleti részei felé kívánnak nyitni, a terjeszkedés első lépésében Magyarországon és Szlovéniában hoznak létre saját márkakereskedői hálózatot. Az olaszok az Európai Unióhoz májusban csatlakozott tíz ország közül eme kettőt tekintik legfontosabbnak, a változások eredményeként 52-re emelkedett a Ferrari, Maserati márkákat forgalmazó országok száma.

A csoport az európai újjászervezés részeként átveszi a spanyol piac közvetlen irányítását is, emellett idén olyan fontos piacokon jelent meg, mint Oroszország és Kína. Új képviseletek nyíltak Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Belgiumban és Hollandiában, ily módon a csoport jelenleg közvetlenül ellenőrzi azokat a területeket, amelyen ügyfeleinek mintegy nyolcvan százaléka jelen van. A Ferrari-Maserati magyarországi importőre az SPQR Warm Up Kft.

A szalon ünnepélyes megnyitóján tiszteletét tette a Ferrari alelnöke, Piero Ferrari, aki hangsúlyozta, az év első kilenc hónapjában nyolc százalékkal növelték eladásaikat. Azt sem hallgatta el, hogy a Financial Times nemrégiben listát készített a világ legelismertebb vállalatairól, s ezen a 40. helyet érdemelte ki a Ferrari, Olaszország legjobb eredményét produkálva. Martin Leach, a Maserati ügyvezetője először arról beszélt, különleges év ez társasága számára, hiszen az fennállása 90. évfordulóját ünnepli. Eztán ő is kiváló eredményekről adott számot, az értékesítés 35 százalékkal emelkedett.

Kattintson a galériáért!


Elhangzott, jelenleg 17 Ferrariról és húsz Maseratiról tudnak az országban, az értékesítési tervek viszonylag szerények: 2005-ben hat Ferrari és húsz Maserati eladásával kalkulálnak. A csoport a következő hónapokban elsősorban jelenléte megerősítésén kíván dolgozni, minden más csak ezután jöhet. Magyarországon a Ferrari-Maserati teljes termékpalettája elérhető lesz (mindenféle felszereltséggel), az árakról egyelőre nem tudtak tájékoztatást adni. Ennek oka, hogy nem tisztázott még a regisztrációs adó mértéke, a nettó (vagyis kiinduló) árak mindenesetre ugyanazok, mint az összes többi európai országban (74 ezer és 170 ezer euró között).

-tyg-