Baumgartner a tengerentúlon folytathatja

2004.11.29. 13:34

Internetes lapértesülés szerint Baumgartner Zsolt ajánlatot kapott az amerikai IRL-sorozatból.

A motorsportok.hu pénteken "Baumgartner az IRL-ben?" címmel cikket jelentett meg, amelyben forrásmegjelölés nélkül arról számolt be, hogy az idei Forma-1-es szezont a Minardinál végigversenyző magyar pilóta ajánlatot kapott a tengerentúli sorozatból. Az információnak mindössze a fizetős autoracing1.com portál pletykák rovatában lehetett nyomára akadni, így nem meglepő, hogy Baumgartnerék nem kívánták kommentálni.

A motorsportok.hu emlékeztet arra a valós tényre, hogy első F1-es pilótánk egyelőre nem tudta összekalapozni azt az összeget, ami jövő évi szerepléséhez lenne szükséges. Kétségtelen, hogy az IRL-ben több, egykoron a száguldó cirkuszban vitézkedő versenyző is megfordult, az egyik istálló állítólag most "Zsoltra vetette ki hálóját." A Magyar Hírlap hétfői számában megjelent írás szerint ugyanakkor Baumgartner (akit az év legjobb gyorsasági autóversenyzőjének választottak) inkább maradna a Forma-1-ben: Paul Stoddart Minardi-főnök állítólag első számú pilótaként számítana rá, s a szerződtetési feltételek is kedvezőbbek, mint 2004-ben voltak.

Baumgartnernek január közepéig van opciója a szerződés megkötésére (ülésmintát is vettek róla, bár ezzel nyilván nem kellett sokat vacakolni, hiszen egy év alatt azért kiismerhette méreteit a csapat), ha esetleg nem sikerül versenyzőként elhelyezkednie, "jó erőt képviselő csapattól" van tesztpilótai ajánlata. Ez a lehetőség azonban csakis legvégső esetben kerülhet szóba - írja a Magyar Hírlap.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK