Button: Schumacher nem tökéletes

2004.12.02. 8:16

Jenson Button az egyik brit napilapnak adott interjújában elárulta, minden vágya, hogy legyőzze Michael Schumachert.

Jenson Button volt a 2004-es szezon meglepetésembere, a sokak által lesajnált BAR-ral egészen a világbajnokság harmadik helyéig repült előre. A merészebbek számítottak valami nagy dobásra, hiszen a brackleyi együttes pazar eredményeket produkált a 2003-as téli tesztszezonban, ám még ők is inkább egy williamsest vagy renault-st vártak a dobogó alsó fokára.

Az angol pilóta fütyült a papírformára, gyűjtögette szorgalmasan a pontokat, 2005-ben pedig már a nagy Schumachernél is szeretne jobban teljesíteni. "Senki sincs örökké a csúcson" - mondta Button a Guardiannak. "Mindenkit le lehet győzni, természetesen még Michaelt is. Ő sem tökéletes, idén több hibát is elkövetett."

Button szerint versenyzőtársai sem tisztelik istenként a hétszeres világbajnokot. "Én úgy látom, Barrichello kivételével a többiek is verhetőnek tartják Michaelt. Nem gondolom, hogy jobb pilóta lenne Räikkönennél, Montoyánál vagy éppen Alonsónál, világbajnoki címeit nem csak magának köszönheti: a Ferrarinál minden körülötte forog, tetejébe övé a leggyorsabb és legmegbízhatóbb autó. Kétségtelen, hogy hatalmas tehetséggel áldotta meg a sors, de le fogják győzni. A magam részéről remélem, inkább előbb, mint utóbb."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK