F1: India városi versenyt rendezne

2004.12.02. 8:15

Nemrég Londonban, most pedig Indiában jutottak arra az illetékesek, hogy a monacói Forma-1-es futamhoz hasonlóan utcai versenyt rendezzenek.

India már többször be szeretett volna kapcsolódni a Forma-1 vérkeringésébe, pénz hiányában azonban egyik tervből sem lett semmi. Bonyolítja a helyzetet, hogy az ázsiai országban két szövetsége is van a motorsportoknak (MAI - Motor Sports Association of India, FMSCI - Federation of Motor Sports Clubs of India), ezek rendre külön utakon próbálnak elindulni.

Legutóbb Hyderabad dobta be a törölközőt, a helyi kormányzat nem volt hajlandó finanszírozni egy új pálya felépítését. Az FMSCI most azzal az ötlettel állt elő, a városban monacói mintára szervezzenek utcai versenyt, a szövetség szerint ez az egyetlen reális esélye annak, hogy a száguldó cirkusz ellátogasson Indiába. "Valószínűleg egyetlen kormány sem lesz hajlandó milliókat invesztálni egy új pálya építésébe" - fejtegette Sanjay Sharma, az FMSCI tanácsadója. "Monaco példájára most egy városi verseny rendezésének esélyeit latolgatjuk, célszerű lenne Hyderabad utcáit versenypályaként használni. Csak a 'személyzet' elfoglal 2500 szobát nagydíjaként, ha ehhez hozzávesszük az egyéb kereskedelmi bevételeket, egyértelmű, hogy a rendezésból hatalmas hasznot húzna országunk."

KAPCSOLÓDÓ CIKK