Új Golf-variánssal rukkolt elő a Volkswagen

2004.12.02. 13:01

A Volkswagen újabb autóval bővítette kínálatát, az újdonság a Golf családba érkezett. A Golf Plust a megszokott ötajtós változat és a Touran egyterű közé pozicionálja a gyár.

A bemutatóra a hamarosan nyitó Bolognai Motor Show-n kerül sor, a Volkswagen a kiállítás fő attrakciójának szánja az új Golf variációt, amely az ötösnél 95 milliméterrel magasabb (1580 mm). A nemsokára érkező Borával kiegészülve valóságos családdá nőtte ki magát a hajdani három/öt ajtós, olcsó népautóként induló Golf.

A Volkswagent természetesen nem ejtették a fejére, a kisebb családoknak szánt rétegmodell kifejlesztésébe nem ölt hatalmas pénzeket. A mérnökök a Seat sportos egyterűjét, az Alteát vették alapul, de a szépen ívelt domborulatokat elhagyták, és a megszokott konzervatív formákkal pótolták. A hátsó lámpák örök életűek, LED-ekből készültek, az első fényszórók a kanyarba is bevilágítanak (extra). 

Az alapfelszereltséghez menetstabilizáló program (ESP), a kötelező blokkolásgátló, hat légzsák és cédés rádió tartozik, az eltérést a Golftól a nagyobb és egyterűsebben berendezett utastér jelenti: jóval több rakodópolc, zseb és tárolóhely található a fülkében. Az ülések variálhatósága nem veszi fel a versenyt az Opel, Renault minibuszaival vagy a házi konkurens Tourannal. A hátsó ülések 160 millimétert csúsztathatóak előre vagy hátra, az üléstámlák lehajtása és a síkba hajtogatás 60/40 százalékban történhet. A csomagtér bőségesnek mondható 505 literes, ez a méret csak akkor áll rendelkezésre, ha a hátsó ülések teljesen előre vannak tolva.


A jövő évben érkező újdonság három felszereltségben lép színre, az S a legegyszerűbbnek tekinthető, fölötte az SE, a Sport fémbetétekkel és sportos hangulattal hódít. A motorválasztékot a Golfnál bevált turbódízelek és benzinesek biztosítják.

BA

KAPCSOLÓDÓ CIKK