Úri passzió - Maserati GranSport

2004.12.03. 7:36
Katt a gyönyörű képekért!
De hagyjuk most a papírízű adatokat, várnak a Modenától délre elterülő hegyek! Kocsink már odáig, ködszitálásban és nyüzsgő forgalomban is élvezetté teszi az utazást, hiszen míg gusztálgatjuk a bőr-szövetkárpit mesteri kivitelét és a szép részleteket, lélekbemarkoló hangélményben van részünk az egész fordulatszám-tartományban öblös basszuson megszólaló motor jóvoltából. Már csak azért is fel-le kapcsolgat az ember, hogy újra meg újra végigborzongjon a gerince ettől a tompított, de azért fenyegető vadságot sugalló morgástól. Nem vitás, az a talján zeneszerző, aki ezt a muzsikát komponálta, a kotta elejétől végéig kitette a basszuskulcsot!

Az autóktól hemzsegő síkságot végre magunk mögött hagyva kezdődhet a tánc. A zenekar fura ugyan, mintha csak nagybőgőből és kontrafagottból állna, de a ritmus fergeteges! Elképesztő, ahogy ez a némi jóindulattal négyszemélyesnek nevezhető, nem éppen filigrán kocsi ráveti magát az ívekre. Kormánya könnyű, jól érzékelhető, a futómű reakciói élénkek, a ráfordulás készséges, az ívtartás precíz, a kigyorsítás viharos. Kanyarról-kanyarra fokozódik bizalmam, ahogy érzem, hogy mehetek bármily gyorsan, még mindig bőségesek a biztonsági tartalékok.

Katt a gyönyörű képekért!
És ahogy a Cambiocorsa közben kapcsolgat... Villámgyorsan vált, de visszakapcsoláskor még eközben is marad idő egy gázfröccsre, természetesen a leírt zenei kísérőjelenségekkel. Kétség sem fér hozzá, hogy ebben az esetben sikerült az, amit sokan állítanak, de csak kevesen joggal: egyesíteni az első osztályú komfortot a versenypályára illő dinamikával. GranSport - ennél jobb nevet nem is találhattak volna az autónak!

Karlovitz Kristóf

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK